Bivši igrač Njemačke: Grozno. Engleska je igrala u 7 od 10 najgorih utakmica Eura

Foto: EPA

BIVŠI njemački reprezentativac Dietmar Hamann (50) komentirao je englesku reprezentaciju nakon što je u finalu Europskog prvenstva izgubila od Španjolske (2:1). "Nogomet je bio grozan. Od deset najgorih utakmica na turniru, Engleska je igrala u njih sedam. Ne znam zašto se Harry Kane ne kreće. Zaostajali su u svakoj utakmici nokaut-faze", rekao je Hamann, koji je sakupio 59 nastupa i pet golova za Njemačku te s njom u finalu Svjetskog prvenstva 2002. izgubio od Brazila (0:2).

"Zamislite da ova momčad povede u jednoj utakmici. Zamislite da igra s Philom Fodenom, a onda uvede Eberechija Ezea i Antonyja Gordona. Engleska na klupi ima vrhunske igrače za podizanje tempa. No, nije to imala priliku pokazati jer je on (izbornik Gareth Southgate, op. a.) inzistirao da počne s Judeom Bellinghamom i Kaneom.

Kada bi povela, mislim da nema previše momčadi, osim Francuske, koje bi se mogle vratiti u susret zbog ritma kojim Engleska može igrati", dodao je bivši igrač Bayerna, Liverpoola, Newcastlea i Manchester Cityja u razgovoru za RTE Sport.

Kritike za Southgateovu momčad

Englezima je ovo bilo drugo uzastopno finale Eura, nakon što su prije tri godine poraženi od Italije. Sanjali su osvajanje svojeg drugog velikog natjecanja i prvog od Svjetskog prvenstva davne 1966. godine, koje su uzeli na domaćem tlu, no u tome nisu uspjeli.

Momčad izbornika Garetha Southgatea tijekom cijelog turnira slušala je kritike analitičara, bivših nogometaša i medija. Mnogi su smatrali kako Engleska nije pružila dovoljno kvalitetnu igru s obzirom na igrače koje je imala. 

U grupnoj fazi pobijedila je Srbiju (1:0) te odigrala neriješeno s Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0). Slovačku je u osmini finala prošla nakon produžetaka (2:1), Švicarsku u četvrtfinalu nakon penala, dok je u polufinalu preokretom pobijedila Nizozemsku (2:1).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.