NOGOMET

Bivši igrač Zvezde: Imao sam 2003. predugovor s Hajdukom, navijači su se pobunili

Foto: EPA

NEKADAŠNJI igrač Crvene zvezde, danas član beogradskog Hajduka koji se natječe u petoj srpskoj ligi, Nenad Stojanović, prisjetio se ranijih dana karijere i mogućnosti koja je postojala da zaigra za splitski Hajduk.

Stojanović je prve nogometne korake napravio u Zvezdi, u koju je stigao kao dječak star devet godina. Ondje je i dobio nadimak Purke, koji će ga pratiti kroz cijelu karijeru, a koji ga prati i danas.

Nadimak koji ga i danas prati

"Tvrdim da od 25 igrača Hajduka 17 ili 18 ne znaju kako se zovem. I trener kada čita sastav, kaže Purke Stojanović", rekao je u razgovoru za Telegraf i otkrio kako je došlo do nadimka.

"Mi iz Kaluđerice šljive zovemo purkače. Ja sam kao dijete s devet-deset godina dolazio na Marakanu i sjećam se, ovdje na autobuskoj stanici prekoputa Zapada, bilo je stablo purkača na koje sam se ja, kao mali majmun, penjao prije i poslije svakog treninga. Napunim džepove i pravac Kaluđerica. I onda su me, sjećam se, Zoran Urumov, Dejan Stanković, Marko Pantelić i Ognjen Koroman stalo zezali... Dođem na trening, a oni će 'evo ga, stigao Purkača'. I tako mi je od devete godine ostao nadimak Purke."

"Čak i kada sam igrao za prvi tim, novinari nikad nisu pisali strijelac Nenad Stojanović, već Purke Stojanović. To je moju majku jako živciralo, zvala je Žurnal i Sport sto puta: 'Ja sam djetetu dala lijepo ime, a vi pišete Purke.' I na kraju je tako ostalo", dodao je.

Foto: Imago Sports/Guliver

Predugovor s Hajdukom

Godine je provodio na posudbama, prisjetio se potom nastupa za Leotar, osvojenog naslova s tim klubom u sezoni 2002./03., ali i toga da je nakon nje trebao doći na Poljud.

"Igrali smo protiv Sarajeva, ja sam nastupao za Leotar, i dobili smo 3:2. Slaven Bilić i još netko s njim došli su gledati utakmicu, a ja sam postigao hat-trick. Imao sam kontakt s njima, razgovarali smo. Čak smo napravili i neki predugovor. Naravno, Zvezda je bila upoznata s tim, ali navijači su bili taj fitilj za moj povratak na Marakanu. Tada se lomilo hoće li biti Željezničar ili Hajduk, ja sam htio u Split i imao sam pristanak Zvezde, ali poslije toga su bili neki mali problemi i s navijačima Hajduka. Navodno nisu htjeli Srbina u ekipi, a ovdje su bili pritisci u principu "ako odem u Hajduk i tamo budem igrao dobro kao Zvezdino dijete, zašto ovdje ne dobijem šansu? Zašto ovo, zašto ono..." To su bile peckalice s dvije-tri strane i Zvezda je na kraju odlučila vratiti me", otkrio je.

"Da se razumijemo, navijači Zvezde su pravili problem samo u tom smislu zašto kao dijete kluba ne dobijem šansu, a dao sam dosta golova. A ako ćemo realno, gdje god sam išao, igrao sam dobro i davao golove. Non-stop posudbe, a dovodili su se neki igrači sa strane. I onda se postavilo pitanje zašto se ne da šansa djetetu iz naše škole? Na kraju je i odlučeno da se vratim", zaključio je Stojanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.