Bivši izbornik Srbije poslao poruku Rakitiću: Konačno si svoj na svome

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ (36) novi je igrač Hajduka. Bivšem veznjaku Seville, Barcelone i hrvatske reprezentacije, koji je napustio saudijski Al Shabab, splitski klub bit će šesti i vjerojatno posljednji u sjajnoj i trofejnoj karijeri. Ugovor je potpisao na dvije godine. Rakitić je u nedjelju u poslijepodnevnim satima stigao u Split, a onda je uslijedio spektakl. Trenutak kada je Ivan Rakitić izašao pred navijače Hajduka za njih je bio posebno emotivan.

Brojni nogometaši poslali su poruku Rakitiću nakon dolaska u Hajduk, a među njima je i Mladen Krstajić (50). "Brate, konačno si svoj na svome. Sretno", napisao je Krstajić na Instagramu. Krstajić je Rakitića upoznao u Schalkeu, gdje je kao branič igrao od 2004. do 2009. Rakitić je ondje bio od 2007. do 2011. godine.

Krstajić o Rakitiću: Bio sam mu kao stariji brat

Krstajić je u veljači 2024. godine govorio o svojem odnosu s Rakitićem u Schalkeu. Hrvatski veznjak i nekadašnji srpski defenzivac jednom su prilikom otišli na koncert srpskog turbofolk pjevača Mile Kitića, koji je tada bio na turneji po Njemačkoj.

"Bio sam mu kao stariji brat, došao je dvije godine poslije mene iz Basela. Bio je mlad, imao je 19 godina. Odrastao je u Švicarskoj, uzeo njihovu kulturu, ali ima naš mentalitet. Voli druženje, našu glazbu. Običan dečko koji je napravio svjetsku karijeru. On je jednostavan, prirodan, ako može pomoći, napravit će to. Upoznao sam mu cijelu obitelj, to je sve proizašlo iz kuće", rekao je Krstajić pa dodao:

"Bilo je to poslije utakmice sa Stuttgartom, a u srijedu smo trebali igrati protiv Rosenborga za prolaz dalje u Ligi prvaka. Tu subotu Rakitić i ja odemo na koncert Mile Kitića u Duisburg, a u dva ujutro sam vidio da nas je netko fotografirao. Rakitić mi govori da umišljam, ali dobro."

Opisao je i što se događalo dan kasnije. "Sutradan dođemo na trening, odradimo sve, nitko nas ne dira, a novinari poslije na konferenciji pitaju direktora 'gdje su vam bili igrači', a on odgovori kod kuće i dodatno poruči: 'Ako je netko izašao, bit će kažnjen.' Novinari su mu pokazali dokaz, naslovnicu Bilda, a kad sam došao kući, zvoni telefon. Čim sam vidio da je direktor, znao sam koliko je sati.

Nas je netko od naših ljudi slikao i od Bilda uzeo nekoliko stotina eura. Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka nismo igrali ni ja ni Rakitić. Bili smo kažnjeni i ostali smo bez ozbiljne premije, a dobra je stvar što smo prošli dalje."

Krstajić je bio izbornik Srbije i Bugarske

Prema podacima Transfermarkta, Krstajić je od početka devedesetih do umirovljenja 2011. igrao za Čelik iz Zenice, Kikindu, Partizan, Schalke i ponovno Partizan, u kojem je završio karijeru. Potom je bio sportski direktor Partizana, predsjednik Radnika iz Bijeljine, asistent i izbornik Srbije tijekom 2018. i 2019., a vodio je i TSC iz Bačke Topole, Maccabi Tel Aviv i reprezentaciju Bugarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.