GORAN IVANIŠEVIĆ U KUĆI SLAVNIH

Bivši rival: Uvijek me pobjeđivao isti Goran, ostala dva bila su predramatična

Foto: AP Photo/Gill Allen/Guliver

PRIJE nego što će 2001. razgaliti sportski svijet najemotivnijom wimbledonskom krunom u povijesti, Goran Ivanišević u prethodna je tri finala dvaput gubio od Petea Samprasa. U All England Clubu sastali su se četiri puta, a triput je slavio Amerikanac.

Jedini igrač koji je dvaput pobijedio Gorana u Wimbledonu bio je još jedan Amerikanac. Todd Martin danas je izvršni direktor Teniske kuće slavnih, u koju je Ivanišević sinoć primljen.

On se u razgovoru za ATPTour.com prisjetio svojih iskustava s Goranom, odnosno "tri Gorana" koja su se izmjenjivala na terenu. Martin je dobio pet od 12 međusobnih okršaja na Touru, među kojima dva od četiri u Wimbledonu, ali sastajali su se i prije profesionalne karijere.

"Pobijedio sam ga 6:2, 6:1", prisjetio se finala juniorskog US Opena 1988. godine. Martin je tada bio relativno anoniman klinac, a Ivanišević jedan od najvećih svjetskih talenata.

"Kad sam odlazio s terena, mislio sam da sam predodređen za velike stvari kad sam ovo učinio tom tipu. Prvi put sam bio s njim na terenu, prvi put sam ga vidio kako igra, ali nakon te pobjede bio sam vrlo sretan i zadovoljan sobom", rekao je Martin.

Tek će u narednim godinama shvatiti da je njegov protivnik tog dana bila samo jedna od tri verzije Gorana Ivaniševića koje će obilježiti njegovu karijeru - dobar Goran, loš Goran i Goran za hitne slučajeve.

"Jednostavno nisi znao što ćeš dobiti protiv njega. Bilo je trenutaka kad ne bih mogao ni dotaknuti reketom njegove servise jer je bio tako oštar i fokusiran. A nakon nekih mečeva bih zahvaljivao Bogu jer sam tog dana igrao baš protiv Gorana. Zaista je imao različite verzije sebe. Svi ih imamo, ali kod njega su se razilazile na sve strane svijeta", ispričao je bivši američki tenisač pa zaključio:

"Koliko god volimo govoriti o njegovim drugim ličnostima, uvijek me pobjeđivao isti Goran. Protiv tog Gorana sam igrao sedam puta. Preostala dva Gorana su bila predramatična, pa si ih uvijek mogao prepoznati. Ali 90 posto vremena koje smo proveli na terenu bio je to pravi Goran."

Za kraj razgovora je izrazio jednu želju.

"Ne znam u kakvom mu je stanju sada rame, ali ako je još zdrav, volio bih ga barem gledati kako servira Đokoviću, da vidim kako se Novak nosi s tim servisima. Pretpostavljam da su još jaki, a siguran sam da su i dalje točni."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.