Igrao je za Jugoslaviju 1999. na Maksimiru: Rekao sam Jarniju da bih ga likvidirao

Foto: EPA

BIVŠI srpski reprezentativac Albert Nađ (50) gostovao je kod Nebojše Petrovića u emisiji Mojih TOP 11. Nađ je bivši igrač Partizana, a za reprezentaciju Srbije i Crne Gore igrao je 45 puta. Bio je dio reprezentacije SR Jugoslavije u čuvenoj utakmici na Maksimiru protiv Hrvatske (2:2).

Tada su i jedna i druga momčad tražile vizu za Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj 2000. godine. Tu utakmicu obilježio je okršaj Zorana Mirkovića i Roberta Jarnija nakon kojeg je Mirković isključen. Nađ je kod Petrovića rekao kako je s Jarnijem tada bio suigrač u španjolskom Betisu te da su bili u sjajnim odnosima, no u tom trenutku na Maksimiru ga je htio zadaviti.

"Zadavio bih Jarnija zubima"

"Imali smo fenomenalan odnos, čak i poslije onog incidenta u Zagrebu. U tom momentu sam ga htio, ružno je to sada reći... Ali htio sam ga zubima zadaviti zbog Batice (Zorana Mirkovića, op.a). S Baticom sam igrao toliko godina u Partizanu i reprezentaciji, a u tom periodu smo Jarni i ja igrali u Betisu. U tom momentu da sam ga mogao likvidirati, likvidirao bih ga."

Potom je ispričao scenu pri povratku u klub: "Vraćamo se, ja iz Beograda, on iz Zagreba. Pošto nismo imali direktne letove za Sevillu, morali smo ići preko Münchena i Frankfurta, pa za Madrid. Srećemo se u Frankfurtu na aerodromu, on vuče kufer... Idemo jedan prema drugom i smijemo se.

"Jarni je bio fenomenalan igrač"

Baš mu kažem: 'U tom momentu bih te likvidirao totalno'. Fenomenalan igrač, nisam vidio takvog igrača da ima tako izrađen centaršut iz punog trka i da te pogađa u trepavicu. Stjecajem okolnosti, imao sam prilike pa smo pričali. Bili smo i cimeri, ali kod Jarnija je sve vježba bila. Ostajao je poslije treninga u Hajduku po sat vremena i samo je centrirao."

Po pitanju utakmice na Maksimiru je još rekao: "Falila je samo mala iskra da to sve eksplodira. Svi znamo Baticu, znamo i mene. Utakmica je bila od izuzetnog značaja i visokog rizika. Sigurnije sam se osjećao u Zagrebu nego u Beogradu kada je nestalo struje. Jarni je inscenirao faul, vjerojatno mu je opsovao sve i svašta. Sudac Aranda je trčao prema nama i ja mu vičem, tu sam svašta rekao Jarniju, i oca i majku, i molim Arandu da ne da Mirkoviću crveni..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.