Bivši reprezentativac Italije: Jurić nije kriv za ono što se dogodilo. Treba mu pomoć

Luigi Di Biagio (lijevo) i Ivan Jurić (desno) Foto: EPA

IVAN JURIĆ (49) upisao je dvije pobjede, dva neriješena rezultata i jedan poraz otkako je sredinom rujna postao trener Rome i tako dobio najveći posao u trenerskoj karijeri. Iako ima solidan početak, Corriere dello Sport pisao je da je hrvatskom treneru nakon samo 16 dana prijetio otkaz.

La Repubblica je potom otkrila kako rimski klub razmišlja o povratku Daniellea de Rossija na klupu, ali ne odmah jer trenutačno Jurić ima povjerenje vodećih ljudi, s kojima je sklopio ugovor do kraja sezone. Suradnja će se automatski produljiti ako Roma izbori glavnu fazu Lige prvaka.

"To je bilo ludilo, prvenstvo je tek bilo počelo. Jurić će biti dobar, ali treba mu pomoć"

Komentar na Jurićevu situaciju u kaotičnoj Romi dao je Luigi Di Biagio (53), nekadašnji veznjak s 31 nastupom za reprezentaciju Italije, koji je od 1995. do 1995. igrao za Romu, dok je ostatak karijere proveo u Laziju, Monzi, Foggiji, Interu, Brescii i Ascoliju. Prema podacima Transfermarkta, karijeru je završio 2007. godine.

U razgovoru za talijanski radio Retesport komentirao je smjenu De Rossija, Romine legende koja je smijenjena u rujnu nakon 30 utakmica provedenih na klupi. "To je bilo ludilo, prvenstvo je tek bilo počelo. Jurić će biti dobar, ali treba mu pomoć. On nije kriv za to što se dogodilo", smatra Di Biagio, sada izbornik U-23 reprezentacije Saudijske Arabije, koji je ranije trenirao SPAL i tako igrao protiv Jurićevih momčadi.

Novi igrači čekaju na debi, Hummels objavio što dotad radi u Rimu

U prilog tezi o kaotičnom stanju u talijanskom velikanu idu informacije insajdera Nicole Schire. Talijanski novinar pisao je o švedskom lijevom bočnom Samuelu Dahlu (21), koji je ljetos stigao iz Djurgardena za 4.3 milijuna eura plus deset posto od iduće prodaje.

Dahl još nije odigrao ni minutu za prvu momčad, već je nastupio za U-20 sastav, a De Rossi je krajem kolovoza izjavio da nije znao za njega, pa je Schira zaključio kako je doveden kao želja donedavne izvršne direktorice Line Souloukou i tehničkog direktora Florenta Ghisolfija.

U međuvremenu je i jedna od najvećih zvijezda Rome Mats Hummels pristigao ovog ljeta kao slobodan igrač, na Instagramu je objavio niz fotografija i poručio da također čeka debi.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.