Bivši trener Barce: Rakitić mi je puno pomogao, a Livaji je nešto nedostajalo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, EPA

POBJEDU Hajduka protiv Dinama 1:0 na Maksimiru u derbiju odigranom u petak gledao je uživo i Quique Setien, 65-godišnji španjolski trener, koji je, između ostalih, vodio i Barcelonu. Nakon utakmice Setien je govorio o hrvatskom nogometu te se dotaknuo svojih bivših igrača Ivana Rakitića, kojemu je 2020. bio trener u Barceloni, i Marka Livaje, s kojim je u sezoni 2016./17. radio u Las Palmasu.

Setien: Rakitić mi je dao dres. Spavao sam u njemu

"Sjećam se u svoje igračko vrijeme igrača s ovih prostora koji su bili izvanredni, u čijem sam nogometu uživao. Davor Šuker? Igrao sam protiv njega. Sjećam se jedne finte koju mi je napravio. Shvatio sam da je to neka druga razina", rekao je Setien u razgovoru za Novu TV pa nastavio:

"Rakitić je za mene bio jako dobar igrač. Puno mi je pomogao jer osim što je fantastičan nogometaš i što je tip igrača koji su mi se uvijek sviđali, on je velika osoba. Radišan je, pošten i s jako puno kvaliteta. Razgovarali smo prije utakmice s Dinamom, a navečer sam mu poslao poruku s fotografijom sebe u njegovom dresu koji mi je dao. Stavio sam dres na sebe i spavao u njemu. Zaista krasan dečko, veliki nogometaš i sjajna osoba."

"Livaji je nešto nedostajalo"

Bogato iskustvo u španjolskoj La Ligi, gdje je kroz proteklih deset godina osim Barcelone bio trener Las Palmasa, Real Betisa i Villarreala, donijelo je Setienu i brojne susrete s Real Madridom i Lukom Modrićem.

"Uoči jedne utakmice sam imao intervjue i svi su me ispitivali za Cristiana Ronalda, a ja sam rekao: 'Dobro, Cristiano je dobar, ali onaj koji se meni sviđa je Modrić'. I onda sam još malo pričao o njemu, a on me je sutradan, kad je utakmica završila, čekao sa svojim dresom", prepričao je Setien i prisjetio se rada s Livajom i Alenom Halilovićem u Las Palmasu:

"Livaja nam je dao dobrih stvari, bio je dobar igrač, ali mu je nešto tada nedostajalo. Bio je potentan igrač, igrač kojeg sada vidimo. Nismo imali previše osobnog kontakta s njim jer nije znao jezik, ali je odradio dobre stvari. Halilović također, on je više poznavao španjolski. Izvanserijski je igrač u tehničkom smislu, donosio je dobre odluke na terenu, ali nedostajalo mu je kontinuiteta."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.