HNL

Bjelica: Bio bih razočaran da moj igrač napravi ono što je Drmić napravio meni

TRENER Osijeka Nenad Bjelica najavio je susret njegove momčadi u 15. kolu HNL-a protiv Istre. Podsjetimo, derbi s Rijekom prošlo kolo odgođen je jer se unutar Osijekove ekipe pojavio koronavirus.

"Imali smo nekolicinu zaraženih i zato smo odgodili utakmicu. Trojica od tih igrača su izašli iz karantene pa će biti na raspolaganju za utakmicu, a dvojicu očekujemo do vikenda. Nismo imali zaraženih ovaj tjedan, a danas ćemo se opet testirati i vidjeti je li se nešto potkralo", započeo je Bjelica pa dodao da ne može računati na Kleinheislera, Jugovića, Miloša, Ercega i Brleka, kao i na bolesnog Miereza.

Ozlijeđeni Ivica Ivušić također neće braniti, dok su preostali seniorski golmani Osijeka bili u izolaciji. Jedan je ipak izašao. "Ono što nam je bio problem zadnji vikend je pozicija golmana. Jedan je izašao iz izolacije, a drugi će sutra, ali mislim da će biti prerano da taj drugi bude u momčadi. Vjerojatno će juniorski golman biti na klupi", kaže Bjelica.

Osijek izgubio u prošloj utakmici protiv Istre

Zadnji su se put ove dvije momčadi susrele u šestom kolu HNL-a. Istra je tada iznenadila Osijek i pobijedila ga 2:0.

"Teško nam je pao poraz u Puli, ali bio je više nego zaslužen. Nismo odigrali dobru utakmicu, imali smo svoje prilike, ali se zasluženo prelomilo na stranu domaćina. Istra je tada bila u negativnom nizu, sada dolaze u Gradski vrt usred pozitivne serije. Osvojili su bod na Maksimiru i pobijedili protiv Lokomotive. Sigurno nas čeka zahtjevan zadatak, ali će igrači koji će istrčati pred naše navijače, koje pozivam da dođu i da nas podrže, pružiti svoj maksimum, a kada damo svoj maksimum, onda su i izgledi za pobjedu veliki", rekao je Bjelica.

Derbi između Rijeke i Osijeka, koji se trebao igrati u nedjelju 31. listopada, odgođen je zbog zaraze igrača Osijeka koronavirusom.

Nedugo nakon te odluke na Instagramu se oglasio napadač Rijeke Josip Drmić koji je odlučio prozvati Nenada Bjelicu zbog toga što je ranije govorio kako korona njegovoj momčadi ne smije biti prepreka.

Bjelica o Drmiću

"Pinocchio HNL-a! Prestani lagati", poručio je ovom objavom Drmić treneru Osijeka.

Bjelica je danas komentirao potez Drmića.

''Naša je reakcija, odnosno nereakcija, bila vrlo primjerena. Naše riječi i djela govore o nama tko smo i što smo. Rekao sam igračima kako bih bio razočaran, jako razočaran da je bilo tko od njih reagirao na takav način prema bilo kome u hrvatskom nogometu. Rivale se mora poštovati, voljeli ih ili ne voljeli, bili nam konkurenti za plasman ili ne. Vjerujem da se nikome od mojih igrača neće dogoditi takva situacija da preko društvenih mreža podcjenjuju ili omalovažavaju nekoga, niti jednog pojedinca niti jedan klub'', rekao je Bjelica čije riječi o Drmiću nisu našle svoje mjesto u Osijekovom videu konferencije za medije već ih prenose Sportske novosti , a Osijekov dokapetan Mihael Žaper je prema navodu istog medija dodao:

''Ne želim se spuštati na tu razinu, ali nećemo to zaboraviti.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.