Bjelica na tribinama, Petković na klupi. Ovakav bi Dinamo mogao napasti Salzburg

Foto: Luka Stanzl/Pixsell, Index

DINAMO od 21 sat igra kod Salzburga u trećem kolu Lige prvaka. Salzburg nakon dva kola ima dva poraza. Austrijski viceprvaci poraženi su kod Sparte Prag 3:0 te kod kuće od Bresta 4:0. Dinamo je u prvom kolu izgubio kod Bayerna 9:2, a potom je odigrao 2:2 protiv Monaca na Maksimiru.

Nenada Bjelice večeras neće biti na klupi zbog crvenog kartona zarađenog protiv Monaca, pa će momčad voditi njegov pomoćnik Danijel Jumić. Dinamo je oslabljen i za Brunu Petkovića, koji nije dovoljno oporavljen pa će ostati na klupi, a na gol bi se trebao vratiti Ivan Nevistić (24), koji se oporavio od ozljede.

Bjelica nastavlja s 3-5-2?

"S Nevistićem bolje nego s Brunom, postoje šanse da Nevistić sutra nastupi, a za Brunu je teško vjerovati da će startati, možda ću ga koristiti u nekom dijelu utakmice. Iskreno, volio bih da ga ne moram koristiti. Imamo jako puno utakmica ispred sebe i trebat će nam. Nije u optimalnom stanju i vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti", rekao je Bjelica u najavi utakmice.

Može se očekivati da će Bjelica nastaviti koristiti formaciju 3-5-2, koja mu je protiv Monaca donijela vodstvo 2:0 te naposljetku i prvi bod u Ligi prvaka. Ispred Nevistića će biti Francuzi Maxime Bernauer te Kevin Theophile-Catherine uz Španjolca Raula Torrentea. Desni bek je Stefan Ristovski, a lijevi Ronaël Pierre-Gabriel. 

Josip Mišić je glavni razigravač momčadi, a uz njega u veznom redu su kapetan Arijan Ademi i Petar Sučić. Martin Baturina naći će se nešto isturenije, a Sandro Kulenović trebao bi od prve minute zaigrati kao jedini napadač Modrih.

"Rezultat je duda varalica"

Bjelica tvrdi da rezultati austrijske momčadi zavaravaju: "Pogledali smo zadnjih šest-sedam utakmica Salzburga, imamo sve informacije o njima. Ako konkretno pričamo o utakmici protiv Bresta, taj rezultat je duda varalica, ta utakmica nije bila za 0:4, to je moglo potpuno drugačije završiti. Salzburg je bio vrlo konkurentan, ali neučinkovit, neće nas to zavarati."

Prijenos će biti dostupan svima. Prenosit će ga Hrvatska televizija na Drugom programu, a moći će se uživo pogledati i na kanalu Arena Sport 1.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.