Bjelicu pitali koja je tajna rada s Petkovićem: Svi su bili skeptični oko njega

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NENAD BJELICA održao je prvu konferenciju za medije otkako je započeo drugi mandat na klupi Dinama. Prvi, iznimno uspješan, trajao je od 2018. do 2020. godine. Novinarima se obratio uoči subotnje utakmice s Lokomotivom na Maksimiru u osmom kolu SuperSport HNL-a. Nakon uvodne izjave uslijedila su pitanja, od kojih su dva bila o odnosu Bjelice i Dinamova napadača Brune Petkovića.

Petković je prilikom odlaska Bjelice iz Dinama 2020. godine rekao da će se "opet sresti". Bjelicu su podsjetili na tu izjavu 30-godišnjeg hrvatskog reprezentativnog napadača, koji je 2018. došao u Dinamo iz Bologne, dok je prije toga godinama nastupao za talijanske klubove. U Dinamu je dočekao najbolje dane svoje karijere.

"Htio sam da se sretnemo prije, iskreno. Međutim, nije se ostvarilo dok sam bio u Trabzonsporu, a i u Unionu. Bilo je nekih pokušaja, ali ne s moje strane direktno. Zadnji put smo se čuli kad mu je bio rođendan.

Imam dobar odnos s njim, koji je nekad bio i turbulentan, ali ja sam takav čovjek. Očekujem da mi daš sve i ja ću tebi dati sve, a to vrijedi za sve igrače. On će sigurno biti Bruno Petković kao nekad i drago mi je da ga opet mogu trenirati", rekao je Bjelica.

Koja je tajna rada s Petkovićem?

Na pitanje koja je tajna rada s Petkovićem, Bjelica je odgovorio: "On je tad rastao, došao je kao velika nepoznanica za hrvatski nogomet i svi su bili skeptični oko njega. Najzaslužniji za njegov rast je on i ako dođe do nastavka rasta, opet će on biti zaslužan. Treneri su tu da mu pomognu, a postoje razni načini.

Nekad ga moraš kazniti, nekad pohvaliti, nekad maknuti iz ekipe, ali uvijek iskreno. I nije to samo s njim nego prema svim igračima. Svi ovi igrači mogu igrati u Dinamu, a na njima je da se ukrcaju u pobjednički brod. Tko je spreman dati sve za Dinamo, taj će kod mene biti dobrodošao."

Petković s Dinamom osvojio 11 trofeja

Petković je ukupno odigrao 262 utakmice za Dinamo. Postigao je 85 i asistirao za 59 pogodaka te s klubom osvojio 11 trofeja. Kao igrač Dinama probio se i u reprezentaciju Hrvatske, za koju ima 41 nastup, 11 golova, drugo mjesto iz Lige nacija i treće sa Svjetskog prvenstva 2022. Više puta bio je blizu odlaska, no ipak je ostao, a trenutni ugovor vrijedi mu do ljeta 2026.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.