Boban: Ne znam što Ibrahimović radi u Milanu

Foto: EPA

ZVONIMIR BOBAN (55), bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Dinama, a kasnije bliski suradnik predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, dao je intervju za Gazzettu Dello Sport. Među ostalim, komentirao je situaciju u Milanu, klubu u kojem je proveo najbolji dio igračke karijere te tijekom 2019. i 2020. bio njegov sportski direktor.

Boban je rekao da poštuje trenera Paula Fonsecu, koji je ovog ljeta preuzeo Milan, ali smatra da talijanska momčad mora igrati u formaciji 4-3-3. Govorio je i o Zlatanu Ibrahimoviću, nekad sjajnom napadaču koji je prošle godine završio karijeru, a sada u Milanu radi kao poseban savjetnik za sportska pitanja.

"Sad mi nije jasno što Ibrahimović radi u Milanu"

"Zlatan je genijalac i do kraja života ću mu biti zahvalan jer se iz ljubavi prema Milanu pristao vratiti i tako promijenio noviju povijest kluba. No, sad mi nije jasno što on radi u Milanu i koje su njegove zadaće kako bih ga mogao ocijeniti. Nadam se da ih je on razumio jer će se na kraju njemu suditi, a ne sportskom direktoru Geoffreyju Moncadi", rekao je Boban, koji je kritizirao transfernu politiku Milana.

"Momčad koja je osvojila Serie A i bila polufinalist Lige prvaka je neoprezno demontirana. Toliko se toga moglo izgraditi na tim temeljima. Za mene je to bila očigledna pogreška", izjavio je Boban. 

Prema podacima Transfermarkta, Ibrahimović je za Milan odigrao 163 utakmice u kojima je zabio 93 pogotka i asistirao za njih 34. S milanskim klubom osvojio je dva talijanska prvenstva i jedan talijanski superkup.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.