Bogatija od Đokovića, Nadala i Federera zajedno izvela čudo i na US Openu

Foto: Profimedia

EMMA NAVARRO (23), Amerikanka i 12. tenisačica svijeta, nastavila je sa senzacionalnim rezultatima ove godine. Nakon što je u Wimbledonu izbacila Naomi Osaku, četverostruku osvajačicu Grand Slama, te Coco Gauff, tada drugu tenisačicu svijeta, za četvrtfinale, što joj je bio uspjeh karijere, sada je velikim iznenađenjem izborila istu fazu još jednog od četiri najveća turnira.

Na US Openu je u osmini finala opet pobijedila Gauff, aktualnu osvajačicu njujorškog Grand Slama sa 6:3, 4:6, 6:3. Navarro je sjajno krenula protiv treće tenisačice svijeta. Sredinom prvog seta je napravila break, koji je sačuvala do kraja. Navarro je brejknula suparnicu i u drugom setu, za 4:3. No, Gauff je zatim dobila tri gema zaredom za 1:1 u setovima. Ipak, u trećem setu je Navarro nakon breaka za 4:3 zaključila meč breakom za kraj. 

Kći milijardera si sama krči put

Navarro je prije dva mjeseca postala glavna priča Wimbledona ne zato što je savladala Osaku, koja je daleko od slavnih dana, nego zato što je bogatija od Đokovića (184 milijuna dolara zarade u karijeri), Nadala (134) i Federera (130) zajedno. Kako je to moguće ako je ona u karijeri osvojila tek jedan turnir i zaradila 2.3 milijuna dolara?

Tako što je kći Bena Navarra, bankara i investitora teškog 3.5 milijardi dolara. Otac milijarder vjerno prati nastojanje kćeri da se probije u Top 10. Ona je ove godine na vrhuncu jer je prvi i zasad jedini turnir osvojila u australskom Hobartu na startu 2024. godine. Inače, njezin djed bio je igrač i trener američkog nogometa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.