Bogdanović s nove tri trice nadmašio Dražena: "Još ne mogu vjerovati!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BOJAN BOGDANOVIĆ zablistao je na startu NBA sezone u dresu Brooklyn Netsa.

U porazu od Bostona Bogdanović je postigao 21 poen, uključujući i tri trice. S te trice prestigao je Dražena Petrovića po broju pogođenih trica u dresu Netsa.

Legendarni košarkaš u velikoj, ali nažalost kratkoj karijeri u Netsima, postigao je 220 trica, a Bogdanović, koji je u Brooklynu od 2014. godine, sada ima tri trice više.

"Uvijek je lijepo čuti svoje ime u istoj rečenici s Draženovim. Velika je čast za mene što sam ga prestigao u ovome", rekao je Bogdanović koji je postao i 12. najbolji tricaš u povijesti kluba.

Bogdanovićev rekord karijere po broju poena je 44, koliko je postigao 76ersima u ožujku prošle godine, a zanimljivo da je tako izjednačio najbolji učinak Dražena Petrovića u najjačoj ligi, koji je '93 također za Netse ubacio isto toliko poena Houstonu.

"Ne možete ni zamisliti koliko sam sretan, ne mogu vjerovati. On je vjerojatno najveći hrvatski sportaš ikada. Nedavno mu je bio rođendan i proslavljen je diljem zemlje."

Bogdanović već u sljedećoj utakmici protiv Indiane može prestići Stephona Marburyja koji ima jednu tricu više, a deseti Mirza Teletović bježi mu 12 trica.

Izvjesno je kako će Bogdanovićev broj trica rasti sve brže budući da su Netsi u srijedu šutirali rekordne 44.

"Trener želi da igramo brzo, a kada tako igrate normalno je da imate puno šuteva za tri poena. Sviđa mi se igrati tako brzo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.