Bokšić i Limacher novčano kažnjeni zbog optužbi na račun Bayerna i Zenita

TRIBINE su utihnule diljem Europe, igrači se odmaraju od naporne sezone, a klubovi se spremaju za novu sezonu. Uefa će vrijeme pauze iskoristiti da sredi stanje u svojim redovima nakon što su je protekle sezone potresli brojni skandali vezani za korupciju i namještanje utakmica.

Minhenski Bayern jedan je od europskih velikana koji je prošle jeseni također došao u središte kladioničarskog skandala kada je Uefin istražitelj Robin Bokšić optužio Bavarce da su u suradnji s ruskom mafijom namjestili utakmicu protiv Zenita (0:4) u polufinalu Kupa Uefe 2008. godine.

Sud u Hamburgu, na kojem je Bayern podigao tužbu protiv Bokšića i njegovog tada nadređenog Petera Limachera zbog klevete, kaznio je Uefin dvojac sa 120 i 150 dnevnih dohodaka po 100, odnosno 50 eura, piše HNA.de. Obojica su se žalili na kaznu, a datum nastavka procesa tek treba biti određen.

Uefa otpustila Bokšića nakon pritisaka iz Bayerna


Podsjećamo, informacija se pojavila u španjolskim medijima krajem 2008. godine, a cijelu je priču detaljno pratio njemački "Stern" kojemu je važne informacije dao Robin Bokšić. Ruski mafijaši uhićeni u Španjolskoj razgovarali su o utakmicama Zenita koje su bile namještene kako bi Rusi podigli trofej Kupa Uefe, tvrdili su španjolski mediji pozivajući se na policiju koja je prisluškivala ruske kriminalce. Stanoviti ruski mafijaš navodno je isplatio Bayernu 50 milijuna u nepoznatoj valuti kako bi pustio uzvratnu utakmicu polufinala.

Optužbe su odbacili i Zenit i Bayern, ali Nijemci su nastavili progoniti krivce za glasine sudskim putem. Platini je brzo reagirao i krivicu s Uefe prebacio na Bokšića kojega je izbacio iz te organizacije i etiketirao ga kao uljeza. Ishod je to hitne telefonske konferencije u kojoj su, prema Bildu, sudjelovali sam Platini, njegov generalni tajnik Gianni Infantino, Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge te dopredsjednik Karl Hopfner. "Stern" je također u svojoj istrazi došao do saznanja da je Bokšić, Hrvat iz Münchena, prijatelj braće Šapina, te njihov bivši suradnik.

Zbog Robina Bokšića Uefu tuži i hrvatski sudac Bruno Marić koji se smatra oštećenim zbog brojnih medijskih napisa o njemu kao sucu koji je namjestio utakmicu finala Hrvatskog kupa 2009. godine kada je Dinamo pobijedio Hajduk sa 3:0 uz dva isključenja i penal za "modre".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.