Borna Sosa završio transfer

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

BORNA SOSA (26) postat će novi igrač Torina, javlja Fabrizio Romano. Hrvatski lijevi bek dolazi na posudbu iz Ajaxa, a talijanski prvoligaš imat će opciju otkupa na kraju sezone za sedam milijuna eura. Torino će u potpunosti pokriti njegovu plaću tijekom posudbe.

Posao bi trebao postati služben nakon što Sosa u petak odradi liječničke preglede. Torino je prošlu sezonu završio na devetom mjestu Serie A pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića, koji je napustio klub na kraju sezone, a ondje igra još jedan hrvatski reprezentativac - Nikola Vlašić. 

Nije imao dobru sezonu u Ajaxu

Sosa je prošle godine stigao u Ajax iz Stuttgarta za odštetu od osam milijuna eura. Ajaxova sezona 2023./2024. bila je za zaborav. Najveći nizozemski klub osvojio je tek peto mjesto u nacionalnom prvenstvu s 56 bodova, čak 35 bodova manje od prvaka PSV-a. U prvoj i čini se jedinoj sezoni u Ajaxu Sosa je upisao 27 nastupa i pet asistencija, no u drugom dijelu sezone uglavnom je bio na klupi.

Prošao je školu nogometa zagrebačkog Dinama i igrao je za njegovu prvu momčad prije no što ga je Stuttgart 2018. doveo za šest milijuna eura. U njemačkom klubu zadržao se pet godina te u 115 utakmica imao pet pogodaka i 35 asistencija. U dresu hrvatske reprezentacije dosad je skupio 21 nastup te ostvario jedan pogodak i dvije asistencije. Na Euru u Njemačkoj je bio nominalno jedini lijevi bek Hrvatske, ali je nastupio u samo šest minuta, u susretu drugog kola protiv Albanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.