Borussia (D) duhovitim videom najavila povratak Kloppa, ali samo na jednu utakmicu

Foto: EPA

TRI MJESECA nakon što je napustio Liverpool poslije devet godina rada na Anfieldu, Jürgen Klopp vratit će se trenerskoj dužnosti. Ipak, ona će biti kratka, bez prevelike rezultatske opterećenosti  i trajat će samo 90 minuta. Klopp će prekinuti odmor kako bi još jednom zasjeo na klupu Borussije Dortmund.

Klopp je engleskim velikanom osvojio je osam trofeja i dvaput dobio priznanje za najboljeg trenera na svijetu prije no što je u siječnju bio rekao da se povlači krajem prošle sezone. Nedavno je bio ponovio da se nema namjere reaktivirati kao trener. "To je to od mene kao trenera. Nisam prestao iz hira, to je bila generalna odluka. Također, već sam trenirao najbolje klubove na svijetu", istaknuo je.

Oproštajna utakmica za Borussijine legende

Ipak, tu će ideju prekršiti, makar i nakratko, kako bi vodio momčad u oproštajnoj utakmici Lukasza Piszczeka i Jakuba Blaszczykowskog od Dortmunda. Obojica su davno napustila klub (Piszczek u Dortmundu od 2010. do 2021., Błaszczykowski od 2007. do 2016.) i umirovila se, a oproštajnu utakmicu dobit će sad, potvrđeno je duhovitim videom.

U njemu Piszczek i Blaszczykowski razgovaraju o oproštajnoj utakmici pri čemu dogovaraju da će ih voditi umirovljeni trener. Video-pozivu se tada priključuje Klopp. Utakmica će biti odigrana 7. rujna.

Klopp je trenersku karijeru započeo u Mainzu i u njemu je radio od 2001. do 2008. godine. Pozornost pratitelja nogometa počeo je privlačiti nakon što je 2008. godine stigao u Borussiju Dortmund, u njoj bio do 2015. i pritom po dva puta osvojio Bundesligu i njemački Kup te jednom nacionalni Superkup. S Liverpoolom je odradio 489 službenih utakmica i osvojio sve što je mogao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.