Borussia Dortmund razmišlja o dovođenju Borne Sose?

Foto: EPA

BORNA SOSA (26) je u ljeto 2023. stigao u Ajax iz Stuttgarta. Iako je najveći nizozemski klub, Ajax je imao sezonu za zaborav jer je završio na petome mjestu nacionalnog prvenstva s 56 bodova, daleko od prvaka PSV-a s 91 bodom. Ajaxova sezona u nekim je trenucima izgledala i puno gore od konačnog plasmana, pa su se Sosa i hrvatski branič Josip Šutalo uklopili u sivilo.

Sosa je po dolasku potpisao ugovor do 2028. godine, no njemački medij Ligainsider tvrdi da je već na popisu želja Borussije Dortmund. Borussia je ostala bez Nizozemca Iana Maatsena, koji će karijeru nastaviti u Chelseaju. Potrebno je, stoga, pronaći zamjenu na lijevom boku.

Sosa je jedna od opcija Borussije Dortmund?

Prva opcija navodno je Ferdi Kadioglu (24) iz Fenerbahčea, ali problem je u tome što turski klub navodno traži 30-ak milijuna eura, što je dortmundskom klubu previše. Ne uspiju li ispregovarati nižu cijenu, okrenut će se alternativnim rješenjima: Patricku Dorguu (19) i Sosi.

Dorgu je danski branič s godinu dana iskustva igranja u talijanskom Lecceu, gdje je, prema Transfermarktu, dosegnuo procijenjenu vrijednost od 12 milijuna eura.

Sosa je na istoj stranici procijenjen na 7.5 milijuna eura. Pritom je važno podsjetiti da Sosa ima veliko iskustvo igranja u Bundesligi jer je od 2018. do 2023. bio član Stuttgarta. Prije toga je bio član zagrebačkog Dinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.