Bošković u 3. kolu kvalifikacija za US Open, Gojo i Ajduković zaustavljeni

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

LEA BOŠKOVIĆ (WTA - 167.) pridružila se Ani Konjuh u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija za US Open, nakon što je u dvoboju 2. kola svladala francusku predstavnicu Selenu Janičijević (WTA - 160.) sa 6:3, 6:4. U konkurenciji tenisača, Hrvatska više nema predstavnika u kvalifikacijama.

Bošković je otvorila meč osvajanjem prvih pet gemova. Janičijević je vratila jedan break zaostatka, ali kad je drugi put servirala za osvajanje prvog seta, 24-godišnja Zagrepčanka je ostavila suparnicu bez prilike za preokret.

Francuska predstavnica je osvojila prva dva gema drugog seta, ali je Bošković odgovorila nizom od tri gema i povela 3:2. Janičijević je novim breakom izjednačila, ali potom opet izgubila servis, što je prednost koju hrvatska tenisačica više nije ispustila. Kad je kod vodstva 5:4 servirala za pobjedu, Bošković je ostavila Janičijević bez poena i tako je po drugi put u karijeri došla do zadnjeg kola kvalifikacija za Grand Slam turnir.

Bošković protiv Li, Konjuh na Aiavu

Bošković će za plasman u glavni ždrijeb US Opena igrati protiv 24-godišnje domaće predstavnice Ann Li (ATP - 131.). Ana Konjuh (WTA - 1107.) će se za plasman u glavni ždrijeb boriti protiv 24-godišnje Australke Destanee Aiave (WTA - 180.) .Dvoboj Konjuh - Aiava na rasporedu je u četvrtak od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok će Bošković i Li na teren oko 19 sati.

Hrvatska je ostala bez predstavnika u 3. kolu kvalifikacija u konkurenciji tenisača. Borna Gojo (ATP - 203.) je poražen sa 6:4, 6:4 od Kineza Bua Yunchaoketea (ATP - 123.), a Duju Ajdukovića (ATP - 135.) je sa 7:6 (3), 3:6, 6:1 svladao srbijanski reprezentativac Hamad Međedović (ATP - 137.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.