Braća Fantela briljirala uoči finala. Evo kako mogu do medalje

Foto: Profimedia

BRAĆA Mihovil i Šime Fantela odradili su fenomenalan zadnji dan uoči finala u jedrenju u klasi 49er. Nakon što su u desetom plovu bili na desetom mjestu, u posljednja dva plova kroz cilj su prošli kao drugoplasirani i prvoplasirani te su se tako popeli na šesto mjesto ukupnog poretka uoči utrke za medalje, koja je na rasporedu u četvrtak.

Fantele na šestom mjestu

Jedrenje se boduje negativnim bodovima. Primjerice, posada koja u plovu završi prva dobije jedan negativni bod, posada koja bude druga dobije dva negativna boda i tako dalje. Što posada ima manje negativnih bodova, to je bolja u ukupnom poretku.

Braća Fantela imaju 85 negativnih bodova, devet više od trenutno trećeplasiranih Novozelanđana. Ipak, bitno je naglasiti da se u utrci za medalju, u koju ide najboljih 10 posada, negativni bodovi udvostručuju.

Što im treba za medalju?

Mnoštvo je kombinacija uoči finalnog plova. Da bi braća Fantela prestigla Novozelanđane, moraju biti pet mjesta bolji od njih, no u jednadžbu ulaze i druge posade. Ovo je popis kombinacija po kojima hrvatski predstavnici u finalnom plovu mogu prestići pojedine posade.

Španjolska = moraju biti devet mjesta bolji
Irska = moraju biti šest mjesta bolji
Novi Zeland = moraju biti pet mjesta bolji
SAD = moraju biti tri mjesta bolji
Od svih ostalih posada braća Fantela bit će bolja ako završe barem jedno mjesto ispred njih u finalnom plovu.

Braća Fantela, dakle, ne ovise sama o sebi nego im trebaju i loši rezultati glavnih konkurenata za medalju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.