Branič Dortmunda Piszczek suspendiran iz poljske reprezentacije zbog namještanja

BRANIČ Borussije Dortmund Lukasz Piszczek (26) kažnjen je sa šest mjeseci zabrane nastupa za poljsku nogometnu reprezentaciju zbog svoje uloge u namještanju rezultata utakmice svoga bivšeg kluba.

Piszczek je nastradao zbog utakmice iz sezone 2005/06 u poljskom prvenstvu. Njegov tadašnji klub Lubin je u posljednjem kolu platio igračima Krakowa da puste utakmicu, a premda Piszczek nije izravno sudjelovao u namještanju, kažnjen je jer je znao za manipulaciju , ali je o svemu šutio. Zbog toga mu je u lipnju sud u Wroclawu odredio uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana, te naložio plaćanje financijske kazne od 100.000 zlota (oko 25.000 eura).

Novu neugodnost mu je priuštila Disciplinska komisija Poljskog nogometnog saveza koja ga je na šest mjeseci suspendirala iz reprezentacije. Piszszek ima 14 dana za žalbu, ali navodno je odlučio prihvatiti i odraditi kaznu.

Desni branič je u Borussiju došao 2010. iz Herthe, a dobre igre u šampionskoj sezoni momčadi iz Dortmunda donijele su mu prije nekoliko dana novi ugovor do 2016. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.