Branič Hajduka zabio autogol, sudac dosudio faul. Pogledajte situaciju iz 82. minute

Screenshot: MAXSport

HAJDUK je u prvom kolu SuperSport HNL-a na Poljudu uz dosta muke pobijedio Slaven Belupo 2:1. Domaćini su poveli golom Marka Livaje iz penala u 18. minuti, na 2:0 je povisio Sanyang Bamba u 37. minuti, a strijelac za goste bio je Matej Šakota u nadoknadi prvog poluvremena.

Nakon utakmice je izjavu na konferenciji za medije dao trener Slaven Belupa Ivan Radeljić. Sjeo je za stol ljutit, prozvao suce te se ustao i otišao prije nego što mu je ijedan novinar uspio postaviti pitanje. 

"Volio bih da mi gospodin sudac objasni jedanaesterac. Ako je to snimka što sam ja vidio... Neka mi se objasni poništeni autogol Prpića. Ja nisam ništa vidio. Ako si frajer pusti gol, a onda gledaj VAR. Čisti crveni karton Lučića, a pet minuta ranije čisti crveni karton Rakitiću. Neka Dinamo i Hajduk sami igraju, a mi ćemo ostali biti statisti", rekao je Radeljić prije nego što je otišao.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Je li Božić napravio prekršaj prije nego što je Prpić zabio autogol?

O spornom kaznenom udarcu pisali smo OVDJE. Druga situacija koja je naljutila Radeljića dogodila se u 82. minuti. Gostujuća momčad izvela je slobodan udarac. Lopta je ubačena pred gol Hajduka, gdje su se za nju borili domaći branič Dominik Prpić i gostujući branič Tomislav Božić.

Prpić je nespretno udario loptu, prebacio svog golmana Lovru Kalinića i spremio je u mrežu. Međutim, glavni sudac utakmice Zdenko Lovrić (Đakovo) dosudio je prekršaj u napadu. Božić je kratko raspravljao s Lovrićem pokušavajući ga uvjeriti da nije napravio prekršaj. Autogol na kraju nije vrijedio i Hajduk je ostao u vodstvu 2:1 te na kraju pobijedio.

Linijski suci bili su Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Janić (Ilok), a četvrti sudac bio je Oliver Romić (Osijek). VAR sudac bio je Tihomir Pejin (D. Miholjac), a AVAR Luka Kurtović (Osijek). Pogledajte snimku situacije iz 82. minute i u anketi recite je li Slavenu trebao biti priznat autogol Prpića.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.