Brazil ispao, poznati su svi polufinalisti Copa Americe

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Urugvaja pobijedili su Brazil nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 4:2) i plasirali se u polufinale Copa Americe. Za Brazil je turnir završen. U polufinalnim utakmicama igrat će Argentina protiv Kanade (utorak) i Urugvaj protiv Kolumbije (srijeda).

Osnovnih 90 minuta utakmice između Urugvaja i Brazila u Las Vegasu završilo je 0:0 uz tek četiri udarca u okvir i čak 41 prekršaj. Manuel Ugarte pogodio je ključan peti penal u seriji raspucavanja protiv Brazila, koji, uz već ranije otpisanog ozlijeđenog Neymara, nije mogao računati na suspendiranog Viniciusa Juniora.

Brazil nije iskoristio igrača više

Brazilci su imali igrača više od 74. minute kada je isključen Nahitan Nandez zbog starta na Rodrygu, no u preostalu 21 minutu igre nisu uspjeli pronaći put do mreže Sergija Rocheta. Upravo on pokazao se ključnim u borbi za polufinale nakon što je u raspucavanju zaustavio prvi udarac Brazila. Pucao ga je Eder Militao.

U trećoj seriji okvir gola pogodio je Douglas Luiz. Alisson Becker je u četvrtoj seriji zaustavio pokušaj Josea Marije Gimeneza, ali je u petoj sve zaključio Ugarte.

Bila je to druga uzastopna pobjeda Urugvaja protiv Brazila nakon niza od 13 utakmica, koji je trajao od 2001. do listopada prošle godine, i kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.