Brekalo je bio na korak do novog kluba. Posao je propao u završnici prijelaznog roka

Foto: EPA

JOSIP BREKALO (26) bio je na korak do odlaska na posudbu iz Fiorentine u Getafe. Međutim posao je propao u jučerašnjoj završnici ljetnog prijelaznog roka, pišu talijanski mediji Fiorentina News i Space Viola, koji prate klub iz Firence. Hrvatski krilni napadač odradio je pripreme s Fiorentinom, ali je ostao na klupi u prva dva kola Serie A protiv Parme (1:1) i Venezije (0:0), kao i protiv mađarske Puškaš Akademije (3:3) u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Proteklih dana povezivalo ga se s Empolijem i Venezijom iz Italije, Glasgow Rangersima iz Škotske te španjolskom Mallorcom, no dva spomenuta medija sada tvrde da je bio najbliže španjolskom prvoligašu Getafeu.

Posao je propao zbog plaće?

Space Viola navodi da je posao bio gotovo završen, no propao je oko sat vremena prije ponoći, odnosno prije kraja prijelaznog roka u Italiji i Španjolskoj. Brekalo je trebao otići na posudbu, s time da bi ga Getafe mogao otkupiti na kraju sezone. Brekalo bi u tom slučaju nagodinu potpisao trogodišnji ugovor sa Španjolcima.

No do toga nije došlo jer je Getafe navodno bio spreman pokriti 60 posto Brekalove plaće, dok je Fiorentina tražila više. Prema Capologyju, neslužbenom izvoru plaća nogometaša, Brekalo u Fiorentini godišnje zaradi oko dva milijuna eura.

S obzirom na to da je prijelazni rok u najjačim europskim ligama završio, Brekalu preostaje pronaći klub iz zemalja koje još mogu dovoditi igrače. U suprotnom će ostati u Fiorentini barem do zime i nadati se minutaži.

Brekalo u pola sezone zabio dva i asistirao za osam golova Hajduka 

Podsjetimo, Brekalo je prošle polusezone igrao na posudbi u Hajduku, u koji je stigao krajem siječanjskog prijelaznog roka. Iako je bio blizu povratka u Dinamo, na kraju je došao na Poljud u namjeri da pomogne Hajduku u borbi za naslov, kao i sebi u lovu na mjesto na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo.

Ni jedno ni drugo nije uspio ostvariti, a u 16 utakmica za Hajduk u svim natjecanjima zabio je dva gola i upisao osam asistencija.

Ranije u karijeri igrao je za Dinamo, Wolfsburg i Torino, dok je u Fiorentini od siječnja 2023. U dresu kluba iz Firence dosad je odigrao 29 službenih utakmica i postigao jedan gol. Ugovor mu vrijedi još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.