Doznali smo detalje. Evo koliko bi Dinamo ukupno platio Brekala

Foto: Profimedia

DINAMO bi danas ili najkasnije sutra trebao finiširati transfer Arbera Hoxhe iz Slavena. Kosovar je bio velika Jakirovićeva želja, a Dinamo bi ga trebao platiti oko milijun eura uz deset posto budućeg transfera. Hoxha će uskoro doći na liječnički pregled u Maksimir i ubrzo bi se trebao pridružiti momčadi na pripremama u Rovinju.

"Ako mene pitate, želim i njega i Hoxhu i mislim da je realno da dođu obojica", rekao je Sergej Jakirović uoči početka priprema. Hoxha stiže, a kako stvari stoje, uskoro bi trebao doći i Brekalo, oko kojega je Dinamo u završnoj fazi pregovora s Fiorentinom. To je Indexu danas potvrdio i njegov menadžer Andy Bara.

Ispao iz planova Fiorentine

Brekalo je u Fiorentinu došao prošle zime iz Wolfsburga za 1.7 milijuna eura, a ugovor s Talijanima ima do ljeta 2026. godine. Zadnja tri mjeseca povremeni hrvatski reprezentativac nije u planovima trenera Vincenza Italiana. No, on se iznenada našao u problemima jer mu se ozlijedio jedan krilni igrač, a drugi je otišao na Afrički kup nacija. 

Brekalo je bio u početnoj postavi u porazu od Sassuola, ali nije pretjerano dobro odigrao. Talijanski su mediji nakon utakmice objavili da je definitivno ispao iz početne postave, a Italiano hitno traži novoga krilnog napadača kojim bi zamijenio Brekala.

Dinamo svojeg bivšeg igrača želi dovesti već tjednima. On je s menadžerom i ocem prošle zime bio u Maksimiru, ali ih tadašnji trener i sportski direktor Ante Čačić nije ni želio primiti, nego ih je pitao: "Što vi tu radite?" Brekalo je otišao u Fiorentinu, ali Dinamov interes za njega nije nestao.

No, pregovori su se uoči ovog prijelaznog roka odužili izvan svih očekivanja. Brekalo je čekao da vidi koje mu se druge opcije otvaraju. Imao je varijantu odlaska na posudbu u Monzu i još neke opcije, ali su one u međuvremenu otpale.

Ogromna plaća u Dinamu

Brekalo u Fiorentini zarađuje 1.7 milijuna eura po sezoni. Ako bi ga posudio do ljeta, Dinamo bi ga plaćao, ali nešto manje od onoga što ga plaća Fiorentina. Kako doznajemo, Brekalo bi u Dinamu zarađivao 100 tisuća eura mjesečno neto, a traži i bonus za eventualno osvajanje titule prvaka.

U prijevodu, Brekalo bi Dinamo do kraja sezone koštao oko 600 tisuća eura, a osvoji li naslov, i do 700 tisuća. Dinamo ne bi imao ni opciju otkupa na kraju sezone iz vrlo jednostavnog razloga - ne može ga plaćati koliko ga plaćaju Talijani.

Kad bi Brekalo teoretski zadržao ovu plaću u Dinamu, ona bi po sezoni iznosila čak 1.2 milijuna eura, čime bi bio najplaćeniji igrač u svlačionici iza Brune Petkovića. Brekalo je prošao sve omladinske kategorije Dinama, a za prvu momčad je u 44 utakmice upisao 11 golova prije nego što je u ljeto 2016. prodan Wolfsburgu za deset milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.