Brekalo o propalom transferu u Dinamo: Ono što su objavili je najobičnija laž

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

HAJDUK je prije tri dana objavio kako Josip Brekalo i službeno više neće igrati za Bijele. Dvadesetšestogodišnjem krilnom napadaču je istekao ugovor kojim je u Splitu bio na posudbi iz Fiorentine, a dogovorio se i odredio da ga neće produžiti nakon što je na Poljudu odradio jednu polusezonu.

Brekalo je bio velika zvijezda zadnjeg zimskog prijelaznog roka. Silno se htio izboriti za svoje mjesto na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo pa je tražio klub u kojem će igrati. To je trebao biti Dinamo, klub iz kojeg je potekao i s kojim je navodno sve bilo dogovoreno.

No, u zadnji tren se posao izjalovio i Brekalo je morao pronaći novi klub. Na kraju ga je pronašao i to u najvećem Dinamovom rivalu. Dio navijača nije mu to mogao oprostiti, a diljem Zagreba su osvanuli grafiti u kojima ga se vrijeđa, osuđuje ili mu se čak prijeti.

Objasnio svoju stranu priče

U gostovanju na Podcast Inkubatoru Brekalo je pojasnio što se točno događalo tijekom tog transfera. "U Fiorentini je bilo komplicirano, nisam igrao koliko sam htio. Inzistirao sam da odem na posudbu i najveća želja bio je Dinamo. To je moj klub i nigdje mi ne bi bilo bolje vratiti se u formu", započeo je Brekalo.

"Već tada je Hajduk kontaktirao mog menadžera. Rekli su mi da me žele, ali im je rečeno da sam ja dinamovac i da to nije opcija. Shvatili su i rekli da su mi vrata otvorena. Fiorentina me htjela posuditi talijanskom klubu, ali ja sam htio u SHNL", dodao je.

Objasnio je i gdje je došlo do preokreta: "Nakon što je Dinamo izgubio 3:0 od Lokomotive sve se promijenilo. Fiorentina je na poluvremenu te utakmice prihvatila ponudu i poslala papire. No, iz Dinama su se jednostavno prestali javljati. Tek su kasnije rekli da nisu sigurni trebam li im i da ne znaju hoće li smijeniti Jakirovića. Osjećao sam se izigrano."

Osvrnuo se i na natpise da je Dinamo odbio zbog financijske ponude: "Izjava Dinama oko toga je najobičnija laž. Prihvatili smo njihove uvjete i ja i Fiorentina, plaća nije bila sporna ni u jednom trenutku. Valjda je svima jasno da se nisam u HNL vratio zbog novca. Obraz i savjest su mi čisti", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.