Britanci pronašli manu Gvardiolu: Stvarao je probleme svojoj momčadi

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY pobijedio je 4:0 kod Slovana u Bratislavi u drugom kolu Lige prvaka. Engleski prvak bez problema je došao do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju golovima Ilkaya Gundogana u 8., Phila Fodena u 15., Erlinga Haalanda u 58. te Jamesa McAteea u 74. minuti. 

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić ostao je na klupi svih 90 minuta, a branič Joško Gvardiol igrao je do 78. minute. Engleski mediji ovako su vidjeli Gvardiolovu igru: "Siguran u zraku, pomogao je svojoj momčadi u obrani te se s lakoćom pridruživao napadima", piše Manchester Evening News.

Kritike na račun obrambene igre

Britanski OneFootball nije bio pretjerano oduševljen. U opisu Gvardiolove igre (uz ocjenu 6.5) stoji da je bio dobar s loptom, ali da je Slovan nakon njegovih izgubljenih posjeda stvarao probleme po Cityjevoj lijevoj strani. Isti portal smatra da 22-godišnji Gvardiol ostavlja puno prostora protivniku u obrani.

Ove sezone Gvardiol ima deset nastupa za City i jedan gol. Zabio je u prošlom kolu Premier lige u remiju kod Newcastlea (1:1). Manchester City sljedeću utakmicu Lige prvaka igra 23. listopada protiv Sparte Prag na Etihadu, a u Premier ligi 5. listopada dočekuje Fulham.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.