Britanka u sedmom mjesecu trudnoće osvojila broncu na Paraolimpijskim igrama

Foto: Profimedia

BRITANSKA paraolimpijka Jodie Grinham (31) osvojila je brončanu medalju u streličarstvu na Paraolimpijskim igrama u Parizu, i to u sedmom mjesecu trudnoće. Nastupivši u sedmom mjesecu trudnoće, Grinham je postala miljenica britanskih navijača, a dospjela je i na naslovnice međunarodnih medija.

Službeni kanal Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. također je pozdravio njezin uspjeh. Grinham je postala prva trudna sportašica na paraolimpijskom postolju, objavili su organizatori.

"Jako sam ponosna na sebe. Imala sam poteškoća i nije bilo lako. Ali sve dok sam zdrava i beba je zdrava, znala sam da se možemo natjecati. Htjela sam pokazati da nisam ovdje da bih samo sudjelovala, već se i borila za medalju", rekla je za britanske medije.

Beba se ritala

Otkrila je da se beba cijelo vrijeme ritala. "Beba se nije prestala ritati. Kao da je govorila: 'Što se događa? Stvarno je bučno! Mama, što radiš?'" ispričala je Grinham.

Grinham je rođena s kratkom lijevom rukom, bez prstiju i samo pola palca na lijevoj ruci. Na putu do bronce dobila je tri meča, a jedini poraz pretrpjela je od Oznur Cure Girdi, koja je na kraju i osvojila zlato. "Definitivno sam plakala više nego ikada prije", dodala je Grinham sa smiješkom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.