Britanska opća mobilizacija za Hajduk: Stokeu protiv "najtežeg protivnika" pomaže Sir Alex!

"HAJDUK je najteži protivnik i klub sjajne europske tradicije, a mi smo neiskusni u Europi i zato zovem Sir Alexa da mi kaže kad da otputujemo u Split i kako da pripremim igrače, jer nitko ne zna više od njega o europskim izazovima" priznao je Tony Pulis, Velšanin na klupi engleskog kluba, da će pred Hajduk zatražiti pomoć od velikog Škota!

Stoke neslavno počeo pripreme za Hajduk: Uhvatio tek remi protiv velškog petoligaša!

Iako je Pulis (53) veliki fajter i radnik, koji se poslu učio od starog lisca Harryja Redknappa, a skromni i neglamurozni Stoke je uveo u Premiership i finale FA Kupa, u prvu europsku avanturu ulazi pun respekta prema protivniku i nije ga stid priznati kako je zbog toga zatražio pomoć "s najviše instance".

"Hajduk je respektabilan klub sjajne europske tradicije, a Split predivan grad kojeg bi naši navijači trebali posjetiti"

"U Europskoj ligi debitiramo za samo 12 dana i želim da mi Ferguson pomogne oko priprema, pristupa i putovanja kako bi Stoke proveli kroz europske kvalifikacije i gostovanje u jadranskoj luci Split." pojašnjava Pulis. "Dobili smo najtežeg protivnika od svih koji su bili u konkurenciji, ali to je fantastičan ždrijeb i prilika kojoj se svi u klubu radujemo. Hajduk je respektabilan i poznat klub sjajne europske tradicije, a Split je predivan grad kojeg bi naši navijači trebali posjetiti."

"Naš Britannia Stadium će protiv Hajduka biti puna kuća"

Pulis, koji je nakon ovakve promocije Splita na ogromnom i platežno moćnom britanskom turističkom tržištu zaslužio tjedan dana besplatnog ljetovanja u Dioklecijanovom i Kerumovom gradu, otkrio je kako i navijači dijele njegov entuzijazam: "Ždrijeb je bio jučer, ali telefon mi ne prestaje zvoniti zbog zahtjeva za ulaznicama. Čini mi se da smo jako blizu fantastičnom cilju - "punoj kući" na našem Britannia Stadiumu, koji bi se trebao tresti kada na njemu po prvi put ugostimo momčad u europskom kupu."

"Oni su jedan od najtežih protivnika kojeg smo mogli dobiti, ali prvu utakmicu igramo kod kuće, a ovdje nitko ne voli doći"


Branič Andy Wilkinson dijeli trenerovo mišljenje: "Oni su jedan od najtežih protivnika kojeg smo mogli dobiti, ali prvu utakmicu igramo kod kuće, a ovdje nitko ne voli doći. Nadam se da će to biti velika prednost za nas. Navijači su uvijek potpuno uz nas i siguran sam da će i protiv Hajduka biti naš 12. igrač"

Stoke za Hajduk dovodi reprezentativnog napadača Carltona Colea

Čini se kako će se Stoke za Hajduk pojačati još jednim igračem i to cijenjenim napadačem West Hama Carltonom Coleom, koji je u posljednje dvije godine sakupio sedam nastupa za Englesku. Hammersi su ispali iz Premiershipa i žele se irješiti najplaćenijih igrača. Već su za strijelca 11 prošlosezonskih golova prihvatili ponuđenu odštetu od 6 milijuna funti, ali su zapeli pregovori između Stokea i Colea oko njegove plaće.

Hajduk protiv Šibenika gleda Stokeov pomoćni trener

Pulis priznaje, da je bez obzira na Fergusonovu pomoć, Stoke "u očitom zaostatku, jer je odigrao samo dvije prijateljske utakmice, dok je Hajduk već završio pripreme i čeka Šibenik u 1. kolu prvenstva, u utakmici koju će pratiti i naš čovjek." Čini se da bi to mogao biti pomoćni trener Dave Kemp, koji svakako mora u Split u inspekciju terena na kojem će se Stoke pripremati i hotela u kojima će biti smješten prije uzvratne utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.