Brleković podnio ostavku: Srebrić se prema meni ponaša kao prema nepismenom teletu

PALA je i prva ostavka u hrvatskom nogometu kao posljedica istrage o namještanju utakmice finala Hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka 13. svibnja 2009. godine. Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a i predsjednik njegove Komisije za suzbijanje korupcije u nogometu, dao je ostavku na predsjedničku funkciju.

> Dokumenti iz Njemačke: Kako je Šapinina mafija preko Mamića dignula milijune eura?

< "Marić je direktni krivac": Podsjetite se na reakciju Ante Miše nakon utakmice u Maksimiru

< Tko su akteri najvećih nogometnih namještaljki?

< Što se dogodilo na Maksimiru tog 13. svibnja 2009.?

> Nijemci nude dokaze: Pod protekcijom HNS-a Mamić, Šapina, Marić i suci namjestili finale Kupa

< Marić je dobio stotine čestitki zbog "hrabrog suđenja"

< Gdje su, što rade: Zoki u Brazilu, Marić u crkvi, jedino će Maminjo pred novinare


U razgovoru za Index Brleković je potvrdio svoju ostavku i još jednom progovorio o načinu na koji se vodi krovna hrvatska nogometna organizacija.

"Moja zadaća bila je da pratim razvoj situacije oko kladioničarske afere, da budem na dispoziciji državnim tijelima te općenito da se bavim negativnostima koje su se pojavile. No, glavni tajnik ponio se prema meni kao prema nepismenom teletu. On se u vrijeme afere Offside nalazio u JAR-u, a u vrijeme ovog posljednjeg skandala produžio je boravak u Rigi", rekao je Brleković i nastavio:

"Nije mu palo na pamet ni da me kontaktira. Osjećam se degradirano, poniženo i u takvoj situaciji ne vidim koji je moj točno posao. Srebrić je grubo prekoračio ovlasti koje mu daje njegova funkcija višeg činovnika u Savezu."

"Srebrić bi mene trebao nazvati, ja sam mu nadređeni"

Na upit je li razgovarao s kime iz Saveza Brleković je rekao: "Predsjednik me nije nazvao, ali ako me nazove, javit ću mu se."

Jeste li kontaktirali Zorislava Srebrića?

"Zašto bih ja njega zvao? Pa ja sam njegov nadređeni! Mislim da je dovoljno što sam u središnjem Dnevniku rekao da odlazim. Valjda bi on mene trebao nazvati", oštro je odgovorio sada bivši dopredsjednik HNS-a i dodao: "Ponizio me kao odvjetnika, kao dopredsjednika Saveza, a ni tu dužnost više neću obavljati dok je ovakva situacija. Ne mogu trpjeti da me se na taj način blokira. Ako netko sumnja u moje poštenje, ako nešto ne smijem znati, onda hvala lijepa i doviđenja".

"Ona 22-ojica bila su sitne ribe"

Brleković je član izvršnog odbora HNS-a kao predstavnik zagrebačkog Županijskog nogometnog saveza, a s te funkcije, kaže, još ne namjerava otići.

"Neću prekinuti svoje članstvo u IO-u HNS-a, jer u tom se slučaju nitko neće boriti za naš klub Inter Zaprešić i naš savez. U prosincu je izborna skupština i neću da moj savez izgubi svog predstavnika. Direktor Intera Branko Laljak već se žalio na suđenje i treba nam zaštita od mnogih koji su privatizirali Savez", kaže Brleković.

"Bilo je očito kako istraga neće stati na 22 imena koja su u biti sitne ribe. Ipak, u ovom trenutku prerano je išta prejudicirati. Istraga se širi i na susjedne zemlje. Trebat će puno truda policije i tužiteljstva kako bi se razotkrile postojeće, ali i nove afere", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.