Budimir: City je najjača ekipa s kojom se susrećemo otkad sam ja trener juniora

Foto: HNK Hajduk Split

JUNIORSKE momčadi Hajduka i Manchester Cityja susrest će se u utorak u 14 sati na Poljudu u utakmici osmine finala Lige prvaka mladih. Igrači Marijana Budimira ostvarili su do sada najveći uspjeh plasmanom među 16 najboljih u Europi, a na svom stadionu dočekat će vodeću momčad Engleske u svom uzrastu. Podsjetimo. mladi hajdukovci su u play-offu na Poljudu rezultatom 1:0 slavili protiv ukrajinskog Šahtara, a pogodak odluke bio je djelo mladog Luke Vuškovića.

Brajković stiže

"Čuo sam se s trenerom Lekom, čekamo još Roka Brajkovića kojeg nam je prepustio trener, ali problemi su s vezama iz Zagreba. On bi trebao doći tijekom dana, on je taj jedan igrač iz prve ekipe koji će nas pojačati. Ostatak ekipe je grupa koja je igrala protiv Rijeke, par kadeta. Svi su jako motivirani, željno iščekujemo sutrašnji spektakl", rekao je Budimir uoči utakmice.

"Naši navijači moraju znati da je Manchester City, kao i prva momčad, među prve četiri ekipe. Puna je momčad internacionalaca, jako su dobri, protiv svake ekipe imaju 65-70 posto posjeda, morat ćemo se naučiti igrati bez lopte. Oni će većinu utakmice diktirati tempo i imati loptu kod sebe, mi ćemo morati začepiti prilaze i pokušati kroz tranziciju doći i ugroziti njihova vrata, što se može.

Isto tako, kad budemo mi imali loptu, trebamo biti jako strpljivi i sigurni u pasu, imati stabilan posjed. Izuzetno su dobri u tranziciji, imaju izuzetno brza krila koja su dobra jedan na jedan. Njihove dvije osmice, dvije lijeve noge, playmakeri… Jako dobro. Kompletna ekipa, najjača s kojom smo se susreli u ove tri godine otkako sam ja trener juniora", rekao je Budimir.

Poziv navijačima

"Capana i Vuškovića nažalost nema i žao mi je što se nećemo moći s top ekipom suprotstaviti pa da vidimo gdje smo. I ova ekipa će dati sve od sebe. Puno golova smo dali u juniorima preko njih dvojice, nadam se da će nastaviti i u seniorima.

Naravno da smo vježbali prekide, malo ih City dopušta. Mislim da smo malo više vježbali tu tranziciju, mogli bismo tu biti malo opasniji. Igrači Cityja znaju se zaigrati, ako ih uspijemo ubosti, imati pravi tajming i pravu finalnu loptu, mislim da bismo se mogli radovati."

"Želio bih pozvati što više naših navijača, ti su ljudi oni koji prepoznaju nogomet, trud, rad i trenera i igrača. Pozivam ih da budu vjetar u leđa kad nam bude teško, sjećamo se prošle godine kako su nas digli i uspjeli smo izdržati. Neka dođu i podrže našu djecu, kakav god rezultat bio, da daju pljesak i zahvale djeci što su odradili fenomenalni europski dio", zaključio je Budimir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.