Budimir na korak do povijesti Osasune. Pogledajte što je klub objavio njemu u čast

Foto: EPA

HRVATSKI napadač Ante Budimir (33) zabio je dva gola za Osasunu u pobjedi 4:2 nad Barcelonom u osmom kolu La Lige. Osasuna je na domaćem terenu povela u 18. minuti golom Budimira, koji je glavom pogodio nakon sjajnog centaršuta Bryana Zaragoze s lijeve strane. U 71. minuti Budimir je izborio penal. Barcelonin stoper Sergi Dominguez srušio ga je u kaznenom prostoru, a Budimir je potom sam preuzeo odgovornost i precizno pogodio za 3:1.

Budimir je tako nakon osam kola La Lige stigao do brojke od tri pogotka, a to mu je omogućilo da postane drugi najbolji prvoligaški strijelac u povijesti kluba. Osasuna je nakon Budimirovog prvog gola protiv Barcelone na društvenim mrežama podijelila objavu u kojoj stoji: "S vama je drugi najbolji strijelac u povijesti Osasune u prvoj ligi. Gospodin Ante Budimir!"

Još deset golova do rekorda

Budimir već ove sezone ima šansu i postati najbolji u povijesti Osasune. Hrvatski reprezentativac je za klub iz Pamplone zabio 47 golova u najvišem rangu španjolskog nogometa, dok rekord s 57 pogodaka drži Sabino Andonegui, koji je za Osasunu igrao od 1953. do 1963. godine. 

Budimiru je ovo peta sezona u Osasuni, za koju je sinoć i jubilarni 100. put nastupio u La Ligi. Brojka od 47 golova govori da hrvatski napadač u prosjeku zabija skoro svaku drugu utakmicu u španjolskom prvenstvu. Podsjetimo, Budimir je u Osasunu stigao 2020. na posudbu iz Mallorce, a nagodinu bio otkupljen za osam milijuna eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.