Video: Buttonu pole position i u Maleziji

VOZAČ F1-momčadi Brawn GP, Jenson Button, osvojio je najbolju startnu poziciju na kvalifikacijskom treningu za nedjeljnu VN Malezije koja se vozi na stazi u Sepangu.

Nakon prošlotjednog "pole position"-a i pobjede u utrci za VN Australije, Britanac je nastavio odličan start sezone i peti puta u karijeri zauzeo najbolju startnu poziciju. 

"Poboljšali smo bolid tijekom noći i odmah je bilo puno bolje. Osjećam se vrlo ugodno u njemu, tako da će u nedjelju biti vrlo uzbudljivo", izjavio je Button dodavši:

"Očekivao sam u kvalifikacijama žešću borbu. Ispalo je sasvim u redu."

Za razliku od prošle utrke drugo vrijeme kvalifikacija nije ostvario njegov momčadski kolega Rubens Barrichelo, nego je ovaj puta to pošlo za rukom vozaču Toyote Jarnu Trulliju, trećeplasiranom u Melbourneu.

"Nisam očekivao niti drugo vrijeme obzirom da sam se u petak jako mučio. Niti ovo mi ništa ne jamči. Tijekom utrke će sasvim sigurno kišiti, tako da uopće neće biti lako voziti. S druge strane, bit će hladnije, što će nam pogodovati", izjavio je Talijan.

Drugi startni red po vremenima trebali su zaradili Vettel i Barrichello, ali pošto su obojica kažnjeni, drugi red čine Timo Glock u Toyoti i Nico Rosberg u Williamsu. Vettel od Australije vuče kaznu starta u utrku sa za deset mjesta lošije pozicije jer je ugrozio sigurnost ostalih natjecatelja vozeći se stazom teško oštećenog bolida nakon sudara s Robertom Kubicom. Barrichela je pet pozicija unatrag vratila promjena getribe nakon prvih dvaju slobodnih treninga u Sepangu.

S pete startne pozicije u utrku će krenuti Mark Webber, a sa šeste Robert Kubica. Dalje slijede Räikkönen, Alonso, Barrichello i Heidfeld.

Velika nagrada Malezije, kvalifikacije:

1. Button (Brawn GP) 1:35.181

2. Trulli (Toyota) 1:35.273

3. Vettel (RedBull) 1:35.518 (+10 mjesta)

4. Barrichello (Brawn GP) 1:35.651 (+5 mjesta)

5. Glock (Toyota) 1:35.690

6. Rosberg (Williams) 1:35.760

7. Webber (RedBull) 1:35.797

8. Kubica (BMW) 1:36.106.

J.A./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.