Čačić: Nisu Modrić i Brozović bili ključ problema

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo joj teorija drži nadu za prolazak u osminu finala. Gol je za Hrvatsku zabio Luka Modrić, a za Italiju Mattia Zaccagni, i to u 98. minuti.

"Žao mi je i Dalića"

Situaciju je prokomentirao i bivši hrvatski izbornik Ante Čačić (2015. - 2017.), koji se za N1 osvrnuo na utakmice s Albanijom i Italijom, u kojima je Hrvatska ispustila pobjede u posljednjim sekundama: "Jedan blackout. Ispustili smo konce iz ruku. Nismo bili koncentrirani i prisebni.

Imali smo problema u užoj obrani, tu smo trebali biti bolji. Stoperski tandem je trebao biti standardiziran. Činjenica je da smo olako primali golove. Bolan način ispadanja, vidjeli ste kako je to kapetan Luka primio. Žao mi je i izbornika koji je učinio sve da Hrvatska bude dobra, ali na ovom prvenstvu dobar dio igrača nije uhvatio željenu formu."

Čačić smatra da je nadoknada suca Dannyja Makkelieja od osam minuta bila previše. "Ne vidim gdje je našao tih osam minuta, ali eto. Možda nam je sada sreća okrenula leđa, a prije nas je pratila."

"Nije vezni red ključ problema"

Komentirao je vezni red Hrvatske, za koji se smatra da je prestar: "Godinama su oni okosnica naše momčadi. Možda se malo previše digla fama oko njih da nisu u pravom stanju. Brozović je protiv Italije bio ponajbolji igrač, naravno uz Luku koji je zabio gol. Luka je uvijek dobar, Kovačić također.

Oni nisu bili ključ problema. Možda se moglo drugačije rasporediti opterećenje tih igrača, pogotovo Luke, možda nam je bio potrebniji u smiraju utakmice, da poveže konce. Neki igrači dolaze u godine kad razmišljaju oprostiti se od reprezentacije. Imamo Vidu, Perišića... Luka je u ozbiljnim godinama, ali još vrijedi. Sve ovisi o njemu, privržen je nogometu i sam će osjetiti kako i gdje može dati svoj obol."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.