Čačić otkrio zašto nije pozvao Andrijaševića i zašto je izbrisao Lovrena s popisa

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETNA reprezentacija Hrvatske okuplja se za okršaj s Islandom koji se u subotu igra na praznom Maksimiru.
 
Uoči okupljanja javnost je najviše zainteresirao novi "slučaj Dejan Lovren", budući da je branič Liverpoola tražio da ga Ante Čačić izbriše s popisa za okršaje u studenom.
 
"Nema tog "slučaja Lovren", to je završeno nakon Eura. Postoje objektivni razlozi zašto ga sada nema na popisu, imao je problem s leđima, nazvao me je prije osam dana i u tom razgovoru sam ga odlučio osloboditi. Razlozi su opravdani, bit će na sljedećem popisu", rekao je Čačić.
 
"Ne postaje se reprezentativac preko novina"
 
U Rijeci su bijesni jer se Franko Andrijašević, koji je u sjajnoj formi, nije našao na popisu.
 
"Reprezentativac se ne postaje preko novina, niti nakon tri utakmice. Ne ulazi se, niti izlazi lako. Ćorić i Rog su svaki put bili pozivani, osim kad sam ih prepustio mladoj reprezentaciji, a ni sad ne bi bili pozvani da nemamo dvije utakmice. Franko igra dobro, bio sam mu trener, kvalitetan je čovjek i igrač, ali na toj poziciji imamo jako puno igrača u dobroj formi i igraju u puno jačim ligama."
 
"Brine me Pivarić"
 
S popisa je ispao Ivan Strinić.
 
"Strinić nije otpisan, ali nažalost on je jedan od igrača koji igra jako malo. Protiv Finske je trebao početi, ali osjetio sam da nema samopouzdanja pa sam se odlučio proširiti konkurenciju i pozvao Leovca."
 
Prva opcija na lijevom boku bio je Josip Pivarić, ali forma Dinamovog beka brine Čačića.
 
"Pivarić me brine jer je imao dugu pauzu, povratak ne ide glatko, hvata se, traži formu. Možda i bolje da nije igrao jučer protiv Splita jer kod njega primjećujem zamor."
 
Napadači su dio momčadi koji igra u najboljoj formi. Tko će napasti Island?
 
"Vidjet ću tko će igrati u napadu. Raduje me da su napadači u dobroj formi, zabijaju, efikasni su, takvi mogu samo biti korist reprezentaciji."
 
"Vjerujem da će Modrić povesti momčad, a u Kovačića nikad nisam prestao vjerovati"
 
Najbolja vijest je povratak Luke Modrića koji je jučer, mjesec dana nakon operacije lijevog koljena, odigrao pola sata za Real.
 
"Real nije tražio poštedu za Modrića, uspješno se oporavio, nastupio je, nema negativnih posljedica utakmice. To zvuči obećavajuće i vjerujem da može u subotu povesti momčad."
 
Mateo Kovačić konačno je počeo igrati u Realu kako se od njega očekivalo još prošle godine.
 
"U njega nikad nisam prestao vjerovati. Još prije Eura sam govorio da je Kovačić jedini nogometaš kojem ću tolerirati manju minutažu u klubu. On je naša budućnost i Lukin nasljednik."
 
Pozvao je veznjaka Rijeke Filipa Bradarića...
 
"Bradarić je pozvan jer za Sjevernu Irsku sigurno nećemo imati Luku i Raketu i prilika je da damo više prostora igračima koji su manje igrali. Bradarić je jedini koji igra na poziciji zadnjeg veznog, dvije sezone jako dobro nastupa u Rijeci koja ima dobre rezultate."
 
Otkrio je i da prati Pašalića, Pericu, Milića i ostale igrače u najjačim ligama te da misli kako su premije za Euro, zbog kojih su igrači prošli put održali sastanak sa čelnicima Saveza, isplaćene.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.