Capello: Talijani su pokušali kopirati Guardiolu, ali 10 godina prekasno

Foto: Profimedia

NOGOMETNI trener Fabio Capello (78) kritizirao je nogomet u Serie A nakon poraza Juventusa i Bologne od Stuttgarta (0:1) i Aston Ville (2:0) u trećem kolu Lige prvaka. Od ostalih talijanskih predstavnika, Inter je ovoga tjedna pobijedio Young Boys (0:1), Milan je bio bolji od Club Bruggea (3:1), a Atalanta je remizirala sa Celticom (0:0).

Capello je u intervjuu za La Gazzettu Dello Sport rekao kako su talijanski klubovi dominirali Europom igrajući okomit nogomet i oslanjajući se na presing, a onda su, smatra, počeli kopirati Pepa Guardiolu.

"Počeli smo ga kopirati, ali zakasnili smo deset godina i ovo su rezultati. Sporiji smo od ostalih i često smo sterilni u posjedu. Lopta se sporo kreće, nismo dovoljno konkretni", smatra Capello, koji je tijekom trenerske karijere vodio Milan, Real Madrid, Romu, Juventus i Jiangsu te reprezentacije Engleske i Rusije. Osvojio je 13 trofeja.

"Naši klubovi su prespori u Ligi prvaka jer su naviknuti na ritam Serie A"

"Taj nas put nikamo nije odveo na Europskom prvenstvu i mogao bi nam nanijeti štetu u europskim natjecanjima. Španjolska je pod svaku cijenu stavila posjed na stranu i sada igra okomitije. Pepov Manchester City drži loptu, ali na suparničkoj polovici, a ne pred svojim golom, kao što to vidimo u Serie A", analizirao je Capello pa dodao:

"Poanta je u intenzitetu. Naši klubovi su prespori u Ligi prvaka jer su naviknuti na ritam Serie A. Pogledajte Joshuu Zirkzeeja u Premier ligi (ljetos je iz Bologne otišao u Manchester United, op.a.) i recite mi izgleda li kao isti igrač kojem smo se divili u Bologni. U Italiji je radio što je htio, ali u Engleskoj se čini da nema vremena ni razmišljati o tome što napraviti. Manje-više isto se događa u našim klubovima."

Kritizirao je i ponašanje nogometaša talijanskih klubova kada igraju europska natjecanja. "Stalno vidim igrače koji dugo ostaju ležati nakon bilo kakvog duela. Pokuša li sudac ubrzati igru, svi se bune, uključujući navijače. Momčadi poput Juventusa, Intera i Milana trpe zbog intenziteta europskih protivnika, čak i ako imaju manju kvalitetu", zaključio je Capello.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.