Carević: Kad me pitaju koja mi je nogometna filozofija, kažem da je to glupost

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MARIO CAREVIĆ (42) protekli tjedan sporazumno je raskinuo ugovor sa Šibenikom, a u četvrtak je na konferenciji za medije predstavljen kao novi trener Gorice. Podsjetimo, na istoj konferenciji je klupski predsjednik Nenad Črnko najavio ulazak investitora u HNK Goricu, o čemu smo pisali OVDJE.

"Drago mi je što me predsjednik Črnko nazvao nakon raskida sa Šibenikom. O Gorici sam čuo sve najbolje, da vlada obiteljska atmosfera i da nema prevelikog pritiska okoline. Osjećam mir potreban za rad. Imamo još devet utakmica do pauze i cilj je skupiti što više bodova. U Ligi 10 su sve dobre ekipe, svaka utakmica će biti na nož. Nadam se da će ekipa dobro reagirati na stožer i mene i da ćemo početi skupljati bodove", rekao je Carević.

"Kad se malo bolje upoznamo, vidjet ćete da nisam diplomat i da iskreno odgovaram na pitanja i ne prosipam praznu priču"

"Svidio mi se dugoročni plan koji mi je predsjednik predstavio. Kad se malo bolje upoznamo, vidjet ćete da nisam diplomat i da iskreno odgovaram na pitanja i ne prosipam praznu priču. Naravno, sve će ovisiti o rezultatu. Moja je odgovornost za rezultat.

Pričao sam zaista s puno trenera koji su bili tu i svi su mi potvrdili kako se radi o organiziranom klubu. Imamo potreban mir u radu, a to mi odgovara, da se mogu isključivo koncentrirati na rad s ekipom", dodao je Carević.

"Pravi sud moći ću donijeti tek nakon nekoliko tjedana, kad vidim je li taj intenzitet bio realan ili je to bila reakcija na novog trenera"

"Teško je imati dojmove nakon dva dana, ali sviđa mi se intenzitet i fokus na treninzima. To je normalna reakcija igrača, svi su se mobilizirali. Pravi sud moći ću donijeti tek nakon nekoliko tjedana, kad vidim je li taj intenzitet bio realan ili je to bila reakcija na novog trenera.

Što se tiče napretka u igri, ne bih ulazio u detalje, ali detektirao sam da je Gorica primala golove na glup način, a to nije stvar taktike ni lošeg pozicioniranja. Pričao sam o tome s igračima, to je samo stvar koncentracije i na meni je da detektiram takve stvari. Što se tiče fizičkog i taktičkog dijela, bivši trener je stvarno ostavio momčad u dobrom stanju", izjavio je Carević.

"Kad me pitaju kakav nogomet preferiram i koja je moja nogometna filozofija, kažem da je to glupost"

"Ne mislim da je u Šibeniku bio veći pritisak nego ovdje. Igrao sam u klubu u kojem je najveći pritisak, tako da mi to nije nikakav problem. Veseli me mir u kojem radimo", ponovio je Carević, koji je prošle sezone sa Šibenikom osvojio SuperSport Prvu NL i tako izborio ulazak u SHNL.

"Kad me pitaju kakav nogomet preferiram i koja je moja nogometna filozofija, kažem da je to glupost jer se kao trener morate prilagođavati igračima koje imate. Ne mogu željeti dominirati protiv puno boljih i bogatijih klubova, a nemam taj profil igrača.

Napravili smo analizu, imamo procjene na koji način trebamo igrati a da rezultat ne pati. Želimo biti stabilniji u defenzivi, nešto ćemo sigurno mijenjati, ali sada ne mogu točno reći na koji način će Gorica igrati.

Imamo i mi još uvijek nekih nepoznanica, ali jasno je da se moramo fokusirati na skupljanje bodova. Nakon toga ćemo dodavati nove ideje, ali ni to neće biti revolucija jer se jednostavno moramo prilagoditi kadru koji imamo", objasnio je Carević.

Gorica je osma u SHNL-u

Carević je tijekom igračke karijere kao središnji veznjak nastupao za Hajduk, Al-Ittihad, Stuttgart, Lokeren, Kortrijk, Maccabi Petah Tikvu i Krku. Kao trener bio je pomoćnik u Hrvatskom dragovoljcu i mladoj hrvatskoj reprezentaciji, a samostalno je vodio Rudeš, Varaždin, Krku i Šibenik.

Goricu je preuzeo na osmome mjestu s osam bodova, tri više od posljednjeg Slaven Belupa. Prvi službeni susret imat će na gostovanju u Varaždinu u sklopu desetog kola SuperSport HNL-a.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.