Carragher: Nije bio penal za Englesku. Neville: Apsolutna sramota

Foto: EPA

ENGLESKA je drugi finalist Europskog prvenstva. Momčad Garetha Southgatea u polufinalu je preokretom pobijedila Nizozemsku 2:1 i izborila ogled sa Španjolskom za trofej europskog prvaka. Nizozemci su rano poveli prekrasnim golom Xavija Simonsa, no Harry Kane je brzo uzvratio iz jedanaesterca. Kada se činilo da će susret ići u produžetke, ukazao se Ollie Watkins i pogotkom u 90. minuti zabio za drugo uzastopno finale Eura za Englesku.

Ipak, po mnogima je kazneni udarac koji je dosuđen za Englesku vrlo kontroverzan. Kontakt između Kanea i Denzela Dumfriesa nije upitan, no došao je nakon što je Kane već uputio udarac prema golu i promašio. Sudac Felix Zwayer je nakon pregleda snimke odlučio da se radi o startu za najstrožu kaznu.

Mišljenja su podijeljena, no onih koji smatraju da nije bio penal ima i među Englezima. "Ovo nikada nije kazneni udarac", objavio je na X-u Jamie Carragher, bivši engleski reprezentativac. S njim se složio i njegov nekadašnji reprezentativni suigrač Gary Neville, koji je o penalu rekao: "Apsolutna sramota, kao branič to moram reći."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.