Doigravanje za ABA ligu

Cedevita nadigrala Budućnost i došla na korak do finala ABA lige

Foto: KK Cedevita

HRVATSKI prvak nadigrao je Budućnost i došao do vodstva u polufinalnoj seriji doigravanja ABA lige. Cedevita je pobijedila Podgoričane s 90:83 i povela u polufinalnoj seriji ABA lige s 1:0.

Uoči gostovanja u Morači koje je na rasporedu za šest dana, Cedevita će imati meč-loptu za finale regionalnog natjecanja. Hrvatski prvak tako je pobjedom pred oko 4500 gledatelja u Draženovom domu osigurao barem još jednu domaću utakmicu, a nitko ne bi ostao iznenađen ni ako se prolazak u finale dogodi slavljem u Crnoj Gori.

Junaci Cedevitine pobjede, do koje su došli u drugom poluvremenu, bili su Justin Cobbs s 23, Jacob Pullen s 20 i Elgin Cook s 14 ubačenih poena.

Kod Budućnosti raspoloženi za igru bili su tek Earl Clark s 23, Norris Cole s 13 i Nemanja Gordić s 11 poena.

"Trči i šutiraj" u prvoj četvrtini

Šutersku rapsodiju gledali smo u prvom poluvremenu. Budućnost se bolje snašla i uspjela preuzeti inicijativu. James Bell pogodio je tri trice i Podgoričanima donio prednost od šest poena - 13:7. No ulaskom Jacoba Pullena na parket, stvari su krenule u drugom smjeru.

Repešini izabranici serijom pogrešaka otvorili su put Rimčevim momcima koji su serijom lakih trica i poena iz brzih tranzicija došli do vodstva nakon zaključenja prve dionice - 23:18. Budućnost je u pet minuta igre postigla tek pet poena.

Repešina rješenja za povratak Podgoričana

Aktualni prvaci ABA lige pokušali su se vratiti, a Repeša je pravovremenim time-outovima i odabirom dobitne petorke unio mir u momčad. Goga Bitadze je donio dominaciju pod košem, a igra se malo primirila. Earl Clark odigrao je pravu simultanku s obranom prvaka Hrvatske pa je Budućnost na poluvremenu vodila košem prednosti - 38:37.

Clark je ubacio 13 poena, a James Bell ostao je na samo devet iz prve četvrtine. Kod Cedevite dominirao je Pullen koji je na kratki odmor otišao s 10 ubačenih poena, a dobro su mu sjedale i asistencije Cobbsa kojih je bilo devet.

Napetost u trećoj četvrtini i Cedevitin bijeg

Dosta igre živaca viđeno je u trećoj četvrtini. Cobbs, Krušlin i Pullen vukli su Cedevitu, dok su s druge strane Bitadze i Cole bili pokretači Budućnosti. Ipak, u samoj završnici više energije bilo je u redovima hrvatskog prvaka pa je uoči posljednje četvrtine na semaforu pisalo 65:69 za momčad iz Zagreba.

Sredinom posljednje četvrtine činilo se da Cedevita mirno privodi susret kraju.

Budućnost je imala prigodu za povratak, ali ju je propustila

Vodili su sa 76:68, djelovali znatno mirnije i pametnije u napadu, imali bolja rješenja, ali se Budućnost vratila.

Imali su Podgoričani minus tri, promašili tada dva zicera, dva slobodna bacanja, a Cedevita je bila previše iskusna da to ne bi iskoristila u svoju korist i tako je došla do pobjede.

Jedna pobjeda sada dijeli hrvatskog prvaka od plasmana u finale, jedna pobjeda dijeli Cedevitu da skine Budućnost s trona ABA lige i uzvrati im tako za poraz u prošlogodišnjem polufinalu.

Crvena zvezda u drugom polufinalnom dvoboju vodi protiv Partizana 1:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.