Kup Krešimira Ćosića

CEDEVITA - SPLIT 86:82 Cedevita ide na Cibonu u finalu Kupa Krešimira Ćosića

FotoL Nel Pavletic/PIXSELL

CEDEVITA Junior plasirala se u finale Kupa Krešimira Ćosića pobjedom protiv KK Splita 86:82 u drugom polufinalnom susretu koji se igrao u Rijeci. U finalu će u subotu igrati protiv Cibone, koja je u prvom polufinalnom susretu ranije u petak pobijedila Zadar 77:72.

Cedevita je u prvoj četvrtini stigla do osjetne prednosti. Nakon prvih deset minuta Cedevita je vodila 25-16, a za tu su prednost bili zaslužni Ivan Miličević, koji je zabio tri trice, i Filip Bundović, koji je zabio 10 poena. Do kraja prvog poluvremena Cedevita je imala ogromna 24 poena prednosti i činilo se tad da je utakmica riješena.

Split se vraća u utakmicu

No u drugom poluvremenu Split se probudio. Barič, Runjić i Shorter predvodili su povratak Splita u utakmicu te je prednost Cedevite do kraja treće četvrtine bila 12 poena. U zadnjoj smo četvrtini gledali pravu dramu, 40-ak sekundi prije kraja Split je došao do zaostatka od samo dva razlike nakon što je Sani Čampara zabio tricu i slobodno bacanje. 

No Goran Filipović, koji je odigrao odličnu posljednju četvrtinu, zabio je nakon toga tricu i tako osigurao svojoj momčadi pobjedu i plasman u finale. Najbolji strijelac u momčadi Cedevite bio je Filip Bundović, koji je zabio 19 poena, a po 13 poena zabili su Goran Filipović i Emir Šabić. Split je predvodio Shannon Jerod Shorter, koji je zabio 29 poena, ali i ispalio pritom 24 šuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.