Celje smijenilo Krznara pa porazom od 5:0 ispalo iz LP-a. Briljirao bivši dinamovac

Foto: Profimedia

SLOVENSKI prvak Celje ispao je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. U uzvratnom susretu izgubio je 5:0 na gostovanju kod Slovana iz Bratislave te ispao s ukupnih 6:1. Celje će europski put nastaviti u trećem pretkolu Europa lige, a ovaj težak poraz Slovenci su doživjeli samo dva dana nakon što su iznenađujuće smijenili Damira Krznara.

Briljirao Marko Tolić

Problemi za Celje krenuli su kada je u 16. minuti Damjan Vuklišević dobio izravni crveni karton, a iz tog slobodnog udarca je Marko Tolić, bivši igrač Dinama, zabio za vodstvo Slovana 1:0. Tolić je do kraja susreta skupio i dvije asistencije, a u strijelce su se još upisali David Strelec (30', 72'), Robert Mak (60') i Tigran Barsegjan (75'). Slovan će u trećem pretkolu igrati protiv ciparskog APOEL-a.

Toliću (28) je ovo druga sezona u slovačkom prvaku. Prošle je ondje bio na posudbi iz Dinama, a ovog ljeta je Slovan otkupio njegov ugovor za nepoznat iznos. Ofenzivni veznjak je u 45 utakmica za Slovan zabio 14 pogodaka i tome pridodao devet asistencija.

Krznar iznenađujuće dobio otkaz

Podsjetimo, Celje je odlučio otpustiti Krznara nakon što je Španjolac Albert Riera postao slobodan. Naime, Riera je bivši trener Celja, a do ove sezone je vodio francuski Bordeaux. Nakon bankrota i raspada francuskog kluba Riera je postao slobodan, pa su Slovenci odmah reagirali i odlučili ga vratiti.

To je ujedno bio kraj za Krznara i njegovog pomoćnika Mihaela Mikića u Celju. Krznar je Celje preuzeo 11. listopada prošle godine i doveo ga do naslova slovenskog prvaka. Vodio je s klupe 30 utakmica te došao do 19 pobjeda, šest remija i pet poraza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.