Centar američke reprezentacije: Neka vas imena ne zavaraju. Igrači su ostarjeli

Foto: EPA

KOŠARKAŠKA reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država favorit je na turniru na Olimpijskim igrama. Amerikanci su skupili momčad s nekim od najboljih igrača NBA lige. Predstavljat će ih tako u Parizu, između ostalih, LeBron James, Steph Curry, Kevin Durant i Joel Embiid.

Centar Philadelphia 76ersa Embiid bio je pretprošle sezone MVP lige. U intervjuu za New York Times uoči Olimpijskih igara rekao je da su njegovi suigrači ostarjeli te da imena na papiru mogu prevariti. Embiid je posebno istaknuo LeBrona Jamesa, jednog od najvećih NBA igrača svih vremena.

"Sami vidite da su prije ovi igrači bili dominantniji"

"Kad pogledate talent koji ima američka reprezentacija, on je približan ostalim reprezentacijama. Morate razumjeti i da su igrači iz američke reprezentacije ostarjeli. LeBron danas nije LeBron kakav je bio prije par godina.

Velika je razlika. Možete to sami vidjeti, prije je bio puno bolji i fizički dominantniji. Ljude mogu zavarati imena na papiru. Ali ta imena su građena godinama. Sad su svi stariji. Nisu što su nekad bili", rekao je Embiid, porijeklom Kamerunac, koji je odlučio igrati za SAD.

Amerikancima je jako važno olimpijsko zlato

Amerikanci tradicionalno na Olimpijske igre šalju jaku košarkašku momčad. Posljednje Svjetsko prvenstvo SAD je osvojio 2014. godine, a na Olimpijskim igrama nanizali su već četiri zlata - 2008., 2012., 2016. i 2021. godine. Od 1992., kad je Ameriku predstavljao kultni Dream Team, samo su 2004. godine ostali bez zlatne medalje, što je smatrano velikim debaklom u američkoj javnosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.