Cernogoraz zasad na odličnom trećem mjestu u kvalifikacijama. Sutra odluka o finalu

Foto: EPA

TREĆEG dana Olimpijskih igara u Parizu pratili smo nastup hrvatskog stjegonoše i zlatnog olimpijca iz Londona Giovannija Cernogoraza. Cernogoraz je prvi dio kvalifikacija za trap završio na odličnom trećem mjestu, koje dijeli s još sedam natjecatelja. Drugi dio kvalifikacija održat će se sutra ujutro, a u finale prolazi samo najboljih šest.

U prvom dijelu kvalifikacija svi natjecatelji gađali su u tri runde po 25 hitaca, a Cernogoraz je od ukupnih 75 pogodio 73. Situacija nije izgledala dobro nakon što je u prvoj rundi imao dva promašaja, no hrvatski strijelac je zatim odradio dvije savršene runde i uspeo se do trećeg mjesta. U sutrašnjem nastavku kvalifikacija gađat će se još dvije runde po 25 hitaca.

Što Cernogoraz treba za finale?

Cernogoraz, dakle, u sutrašnji dio kvalifikacija ulazi sa 73 boda, jednim manje od vodećeg dvojca, dok sedam natjecatelja ima isti broj pogodaka kao hrvatski predstavnik. Mjesto u finalu imat će samo šestorica, a ako nakon pet rundi više natjecatelja bude izjednačeno u prvih šest, ići će se u dodatno raspucavanje.

Teško je predvidjeti točnu brojku pogodaka koja će biti dovoljna za finale, no nakon prvog dijela kvalifikacija izvjesno je da će ta brojka ići preko 120 od maksimalnih 125.

Cernogoraz je osvojio prvo povijesno olimpijsko zlato za Hrvatsku u ovoj disciplini prije 12 godina u Londonu, a njegov uspjeh ponovio je Josip Glasnović u Riju. Uz olimpijsko zlato, Cernogoraz je vlasnik europskog i svjetskog zlata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.