Červar: Francuzi su jači od nas, kvalitetom ćemo ih stići tek za dvije godine

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar razdragan je došao na press konferenciju. Opet je malo likovao…

"Jako sam sretan i zadovoljan, ovo je naša šesta medalja od deset mogućih, što je stvarno zavidno postignuće. Moram čestitati svojim igračima koji su izdržali jednu sjajnu, rovovsku bitku, držeći se slijepo mojih riječi kako ce Poljaci puknuti ako im budemo stalno puhali za vratom“, rekao je Červar.

"Znate, došli smo na prvenstvo kao najmlađa momčad na turniru sa velikim problemima u momčadi, naime dva najvažnija igrača bila su nam ozlijeđena. No usprkos svim problemima ostvarili smo veliki rezultat i imamo sutra priliku boriti se za zlato“, dodao je.

Lino je realan kada kaže da je Poljska bila bolja u prvom poluvremenu, međutim jednako je realan kada kaže da je hrvatska 5-1 obrana u nastavku totalno razoružala Poljake.

"Treba priznati da je Poljska bila bolja reprezentacija u prvom poluvremenu, ali znao sam da oni neće moći dugo tako. Naime, napadali su nas jako sporo i strpljivo, sto njima nije po prirodi. Oni su pucači koji igraju jako brzu. Znao sam da će kad tad puknuti I da neće moći cijelu utakmicu igrati tako strpljivo, a to se I dogodilo. Na koncu su se raspali u napadu i mi smo to iskoristili" istaknuo je izbornik Červar.

"Poljaci su bili uvjereni kako će nas pobijediti danas, već smo ih u nekoliko navrata u prošlosti pobijedili I sigurno da imaju nekakav kompleks od nas", dodao je.

Na koncu Lino je prokomentirao naše sutrašnje protivnike…

"Francuzi? Gledao sam i danas i moram reci kako izgledaju zastrašujuće. Nema sumnje da su jači od nas i da imaju jako zrele i kvalitetne igrače. Primjerice, oni imaju vanjsku liniju Fernandez, Narcise i Karabatić, a to su u igrači profila kakvog mi uoče nemamo, da ne spominjem Omeyera ili Abaloa, Guigoua", napomenuo je Lino Červar.

"U svakom slučaju, ukoliko ovako kvalitetno nastavimo sa selekcijom i prilagođavanjem igrača, mislim da ćemo ih stići u kvaliteti za dvije i pol godine. Do tada moramo dati sve sebe i pokušati im se suprotstaviti na najbolji mogući način", dodao je za kraj.

Venta nam poželio sreću

Trener Poljaka bio je poprilično razočaran porazom svoje reprezentacije, međutim cak vise od toga bio je razočaran slabom prezentacijom sudaca, koji po njegovom viđenju nisu imali jednaki kriterij. Posebice je sporna situacija kada je Čupić dobio žuti karton, a lopta je vraćena Hrvatskoj, dok nešto kasnije u sličnoj situaciji, suci nisu procijenili isto…

"Razumijem da je jako teško suditi u ovakvim kvalitetnim, brzim utakmicama, ali mislim da ne tražim puno kada kažem da želim ujednačen kriterij za obje momčadi, to je ono najosnovnije… Sve u svemu čestitam Hrvatskoj, bili su bolja momčad i zasluženo su prošli u finale. Sutra ih očekuje težak posao i želim im svu sreću…", rekao je Bogdan Venta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.