Chelsea je izbacio Sterlinga iz momčadi. Želi ga se riješiti pod svaku cijenu

Foto: EPA

RAHEEM STERLING (29) je na izlaznim vratima Chelseaja. Krilni igrač je u London stigao na ljeto 2022. godine iz Manchester Cityja u transferu vrijednom 56 milijuna eura, ali tu cijenu nije opravdao. Za englesku reprezentaciju ima 82 nastupa i 20 golova, ali poziv nije dobio od završetka Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Ugovor s Chelseajem mu traje do ljeta 2027. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura.

Od dolaska u Chelsea upisao je 81 nastup tijekom kojih je zabio 19 golova i dodao 12 asistencija. Iako je prošle sezone u Premier ligi bio standardan i odigrao 31 utakmicu s prosjekom od 63 minute po nastupu, kako je sezona odmicala, nekako se sve više činilo da će Chelsea tražiti nova rješenja za njegovu poziciju. U 2024. godini je zabio tri ligaška gola.

Izbačen je iz momčadi

Sterlinga je novi trener Enzo Maresca izostavio s popisa igrača za utakmicu protiv Manchester Cityja (0:2) u prvom kolu Premier lige, što je trener opisao kao tehničku odluku. Nakon toga iz Sterlingovog tabora stiglo je kontroverzno priopćenje u kojem su zahtijevali da trener javno objasni situaciju i iznese pravu istinu.

Maresca je udovoljio njihovom zahtjevu i rekao da je za Sterlinga bolje da krene tražiti novi klub, gdje će imati priliku igrati, te time jasno poručio da na njega ne računa. Sterlingu je sada oduzet dres s brojem sedam koji je zadužio Pedro Neto. Inače, Portugalac je protiv Cityja debitirao s brojem 19 na leđima.

Sterling je prethodno izostavljen s popisa nogometaša za utakmice Konferencijske lige, a više ne trenira s prvom momčadi, već s drugom grupom igrača, među kojima su Trevoh Chalobah i Ben Chilwell. Prema izvještajima novinara Sky Sportsa Kaveha Solhekola, postoji vrlo opipljiv financijski razlog što se Chelsea želi riješiti Sterlinga pošto-poto.

Jedini nema klauzulu o smanjenju plaće

Naime, Sterling nema klauzulu u svom ugovoru koja bi mu smanjila plaću ako se Chelsea ne kvalificira u Ligu prvaka, što se, naravno, i dogodilo jer je Chelsea prošlu sezonu završio na šestom mjestu. Sterling zarađuje oko 350 tisuća eura tjedno, a njegov ugovor s Chelseajem traje još tri godine, što se navodi kao glavni razlog zbog kojeg ga klub želi otpustiti.

Navodno, svi ostali igrači Chelseaja imaju u ugovoru klauzule o smanjenju plaće u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok je Sterling nekako izbjegao tu obvezu. Kada je riječ o mogućem odlasku u Saudijsku Arabiju, navodi se da nije zainteresiran za tu opciju te želi ostati u Premiershipu sa svojom obitelji. Još uvijek se nada da se može vratiti u formu i izboriti povratak u reprezentaciju Engleske.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.