Chelsea otpustio trenera prije 15 mjeseci. Još uvijek ga plaća 240 tisuća eura tjedno

Foto: EPA

GARETH SOUTHGATE (53) podnio je prije tri dana ostavku na mjesto engleskog izbornika. Engleska je u finalu Europskog prvenstva poražena 2:1 od Španjolske, a za Southgatea je to bio drugi poraz u finalima Eura. Podsjetimo, Engleska je izgubila i od Italije 2021. godine u finalu istog turnira. Southgate je vodio Englesku od 2016. godine.

Ako je suditi prema medijskim izvještajima koji stižu iz Engleske, glavni kandidat za klupu je Graham Potter (49). Spominju se i Eddie Howe (46), Mauricio Pochettino (52) te Lee Carsley (50). Potter je bez posla otkako je dobio otkaz na klupi Chelseaja u travnju 2023., nakon samo sedam mjeseci za kormilom. Unatoč tome što nema međunarodnog iskustva, visoko je cijenjen u krugovima u FA-u.

Promijenila su se tri trenera nakon odlaska Pottera

Podsjetimo, vodstvo Chelseaja u travnju prošle godine uručilo je otkaz Potteru nakon manje od sedam mjeseci provedenih na klupi momčadi sa Stamford Bridgea. Potter je londonski klub preuzeo u rujnu 2022. godine nakon što je Thomas Tuchel dobio otkaz, međutim na klupi se zadržao tek 31 utakmicu ostvarivši pritom 12 pobjeda, osam remija i 11 poraza.

Otkada je Chelsea smijenio Pottera, na klupi su se promijenila već tri trenera. Prvo je momčad kratko vodio Frank Lampard (46), a cijelu prošlu sezonu je na klupi bio Mauricio Pochettino (52). Argentinac je na kraju sezone smijenjen, a momčad je preuzeo talijanski trener Enzo Maresca (44). Unatoč tome što su se već promijenila tri trenera, Chelsea Pottera i dalje plaća.

Chelsea i dalje plaća Pottera 240 tisuća eura tjedno

Engleski mediji sada navode da Chelsea jako želi da upravo Potter postane novi izbornik Engleske, a razlog je financijske prirode. Naime, kada je Potter dobio otkaz, klub se obvezao isplaćivati mu plaću u iznosu od 240 tisuća eura tjedno sljedećih 18 mjeseci. To je bio dogovor umjesto da mu Chelsea odjednom isplati otpremninu, a ako Potter pronađe novi posao, onda bi prestala obveza Chelseaja da ga plaća.

Budući da Potter nije nigdje radio nakon londonskog kluba, nastavili su ga plaćati i sada se nadaju da će preuzeti reprezentaciju da uštede barem njegove tri mjesečne plaće, što bi im dobro došlo s obzirom na probleme s financijskim fair-playom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.