Chiellini se vratio u Juventus. Evo što će raditi u Torinu

Foto: EPA

LEGENDARNI bivši branič i kapetan Juventusa, Giorgio Chiellini, vratio se u klub nakon što se povukao iz profesionalnog nogometa prije manje od godinu dana. Juventus je potvrdio da će Chiellini preuzeti ulogu Voditelja institucionalnih nogometnih odnosa.

U toj ulozi, 40-godišnji Chiellini bit će odgovoran za održavanje odnosa s drugim klubovima u Serie A i diljem Europe, kao i s raznim nacionalnim reprezentacijama. Klub je potvrdio da će Chiellini odgovarati izravno izvršnom direktoru Mauriziu Scanavinu.

Kao da nikad nije ni otišao

"Chiellini nikada zapravo nije napustio Bianconere - njegovo srce, duša i vrijednosti uvijek su ostali povezani s klubom, kako na terenu, tako i izvan njega. Od 16. rujna obnašat će funkciju Voditelja institucionalnih odnosa," objavljeno je u klupskoj izjavi u nedjelju.

Chiellini je za Juventus odigrao 561 službenu utakmicu tijekom svoje 17-godišnje karijere u Torinu. Tijekom tog perioda, osvojio je devet naslova Serie A, jedan iz Serie B, pet medalja u Coppa Italia i Supercoppa Italiana, kao i dva puta završio kao viceprvak Lige prvaka.

Nakon odlaska iz Juventusa 2022. godine, Chiellini se pridružio LAFC-u gdje je osvojio MLS Cup u prvoj sezoni, a završio kao viceprvak u 2023. godini. Legendarni bivši reprezentativac Italije objavio je svoje umirovljenje u prosincu 2023. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.