Cibalia razočarala: Treća momčad HNL-a nije uspjela zabiti amaterima iz Sjeverne Irske

U UZVRATNOJ utakmici drugog pretkola Europa lige Cibalia je u Vinkovcima remizirala s Cliftonvilleom bez pogodaka i tako se oprostila od Europe, obzirom da je viceprvak Sjeverne Irske prije tjedan dana na domaćem terenu slavio s minimalnih 1:0.

> Buđenje iz sna: Anorthosis lakoćom uzvratio Šibenčanima za poraz u prvoj utakmici

Da ste još prije koju godinu kazali da će amateri iz Sjeverne Irske uspjeti sačuvati mrežu netaknutom u dva susreta s trećom momčadi HNL-a, vjerojatno bi vas proglasili luđakom, ali nažalost, realnost je još jednom pokazala svoju surovu stranu, pa tako više ni ne vrijedi kliše "kako naši klubovi ispadaju u europskim natjecanjima čim nalete na prvu ozbiljniju prepreku". Cliftonville je simpatična družina, ali da je momčad koja ima ime, tradiciju i igrački kadar respektabilan bilo gdje osim u Belfastu - nije.

Nogometaši Cibalije bili su utučeni nakon poraza u prvoj utakmici prije tjedan dana, ali izvještaji i komentari iz Sjeverne Irske govorili su kako nemaju razloga za pesimizam jer Vinkovčani su na Windsor Parku bili dominantnija momčad, ali nisu uspjeli naplatiti terensku inicijativu.

Ni tri napadača nisu pomogli Mršiću

Rečeno je tad da će se otvoriti pored Bosuta, ali sve je ostalo na riječima. Stanko Mršić u uzvratnoj je utakmici krenuo s tri napadača (Baraban, Malčić i Kresinger), a iako su goste prisilili na panična izbijanja, nisu uspjeli  zabiti u početnih 15 minuta, razdoblju gdje su bili najbliži postizanju pogotka.

Prvu priliku za anuliranje prednosti Cliftonvillea Cibalia je imala u četvrtoj minuti - Radotić je neometan centrirao s desnog krila u sredinu, Božić je bio najviši u skoku, ali veznjak Vinkovčana mlako puca glavom. Ova prilika ostala je najupečatljivija sve do 35. minute, kada nisu imali sreće Vinkovčani - šutu Tomislava Jurića nije se ispriječio vratar Connolly, ali jest vratnica koja je spriječila vodeći pogodak našeg predstavnika.

Nakon početnih 15 minuta u kojima su stisnuli goste unutar 30 metara, dominacija Cibalije bila je sve manja kako se bližio kraj prvog poluvremena. Gosti su do odmora uspjeli izdržati bez primljenog gola i s ukupnom prednošću ući u drugih 45 minuta. Mršić je već na poluvremenu napravio dvije izmjene, ali ni Grgić ni Prgomet nisu donijeli bogzna kakav pomak u igri Nebesko-plavih.

Očajnički su se pred kraj zaredali pokušaji Cibalijinih nogometaša, ali dvije najbolje prigode imali su u zadnjim minutama gosti. Točnije, njihov napadač Liam Boyce koji je propustio iz dvije kontre zapečatiti sudbinu domaćina.

Cibalia: Matković, Radotić, Tomić, Lučić, Parmaković, Božić, Jurić, Mazalović, Baraban, Kresinger, Malčić

Cliftonville: Connolly, Ronan Scannell, Holland, Donaghy, Holland, McMullan, Chris Scannell, Garrett, Caldwell, Boyce, Catney

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.