Čileanac koji je zabio 51 gol za Dinamo ipak ne dolazi u Rijeku. Otišao je Grčku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PRIJELAZNI rok u Hrvatskoj završio je u ponoć 5. rujna. Prije tri dana je argentinski novinar Victor Morales, koji radi za tamošnji ESPN, objavio da bi se Angelo Henriquez (30) mogao vratiti u SuperSport HNL. Čileanski napadač bio je bez kluba, a Morales je tvrdio da Rijeka razmišlja o tome da ga dovede.

To je i mogla bez odštete, ali neće biti ništa od toga jer je Henriquez potpisao za Lamiju. Klub koji je prošlu sezonu završio na šestom mjestu grčkog prvenstva. Rijeka je na kraju od napadača dovela Stipu Pericu (29) i Dominika Dogana (25) nakon što su ovog ljeta od ofenzivaca otišli Franjo Ivanović, Marko Pjaca, Jorge Obregon i Momo Yansane.

Manchester United skupo ga je kupio kao tinejdžera i onda prodao Dinamu

Podsjetimo, Henriquez je bio veliki talent. Kao tinejdžera ga je Manchester United kupio za 5.5 milijuna eura. No, nije se uspio nametnuti tamo, ali je ostavio dubok trag dok je igrao u Dinamu. Stigao je u sezoni 2014./2015. na posudbu iz Uniteda.

Godinu dana kasnije otkupljen je za 1.67 milijuna eura, a za Dinamo je u tri i pol godine odigrao 129 utakmica i postigao 51 gol. Bio je drugi strijelac hrvatskog prvenstva odmah u prvoj sezoni, s golom manje od Andreja Kramarića.

Nakon Dinama igrao od Čilea do Rusije

Dinamo ga je prodao u siječnju 2018. meksičkom Atlasu za 1.5 milijun eura. Nakon toga je igrao za Universidad de Chile, brazilsku Fortalezu, poljsku Miedz Legnicu i ruski Baltik. Ugovor s ruskim klubom istekao mu je ovog ljeta i do sada je bio slobodan igrač.

Najviše utakmica i najviše golova postigao je upravo kao igrač Dinama, s kojim je triput bio prvak Hrvatske i triput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Skupio je i 14 nastupa i dva gola za reprezentaciju Čilea, a Transfermarkt mu trenutno vrijednost procjenjuje na 700 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.