Čilić i Dodig pobjedom otvorili turnir parova u Parizu

Foto: EPA

HRVATSKI tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig pobjednički su započeli svoj put na dvoranskom ATP Masters 1000 turniru u Parizu, gdje su prošli prvo kolo. Na startu su pobijedili argentinske igrače Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija 7:5, 6:4. Idući suparnici bit će im Finac Harri Heliovaara i Britanac Henry Patten.

U prvom setu Čilić i Dodig dvaput su imali prednost breaka, vodili su 3:1 i 5:3, ali su se Argentinci vraćali na 3:3 i 5:5. Ipak, kod 5:5 je hrvatska kombinacija došla do nova dva gema u nizu i time dobila prvi set. U drugom se dogodio samo jedan break. Napravili su ga Čilić i Dodig kod 3:3 i time osigurali startnu parišku pobjedu.

Čilić će nastupiti i u pojedinačnom dijelu turnira, a prvi suparnik bit će mu francuski tenisač Arthur Fils. Prvi nositelj u Parizu je Talijan Jannik Sinner, a drugi Španjolac Carlos Alcaraz. U turniru parova još su dvojica hrvatskih tenisača. Mate Pavić i Marcelo Arevalo su drugi nositelji, a Nikola Mektić i Wesley Koolhof šesti. Oba para su slobodna u prvom kolu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.