Čilić izgubio na startu turnira u Baselu

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Marin Čilić ispao je u prvom kolu dvoranskog ATP turnira u Baselu. Bolji je sa 7:6(4), 7:6(2) bio čileanski igrač Alejandro Tabilo. U oba seta je Čilić, 202. tenisač s ATP ljestvice, imao startnu prednost, ali je u oba slučaja 21. tenisač na svijetu Tabilo poništavao zaostatak i na kraju sve okončao nakon dva dobivena tie-breaka.

Čilić je odlično otvorio meč, odmah je napravio break i poveo 3:0. U nastavku prve dionice hrvatski tenisač je spašavao break prilike, a posebno treba naglasiti da je kod 4:2 spasio tri takve vezane šanse suparnika. Do kraja seta Čilić ipak nije izdržao.

Tabilo je od 2:5 došao do 5:5, a potom je bio za nijansu bolji u tie-breaku za 1:0 u setovima. Čilić je time izgubio dobiveni prvi set, ali nije posustao, već je uz break kod 3:3 u drugom setu došao do nove prednosti. Baš kao i u prvom setu, opet je Čilić zastao, nije iskoristio servis za 1:1 u setovima kod 5:4. Kod 5:6 Čilić je uspio spasiti tri meč-lopte i nekako je dogurao do novog tie-breaka u ovom susretu. Kao i u prvoj dionici, i tada je Čilić od starta bio u zaostatku te je poražen nakon dva seta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.